Frysende katolikker modtager pave Frans i Malmø

Pave Frans prædiker om enhed, salighed og hjælp til dem i nød, da han leder den katolske messe i Malmø.

Ritzau
SWEDEN-VATICAN-RELIGION-POPE Foto: Scanpix/Vincenzo Pinto
Udland 1. november 2016 10:55

Paven står tirsdag i spidsen for en stor, katolsk messe i Malmø, hvor der bliver fejret Allehelgensdag, en katolsk højtid.

- In nomine Patris et fillii et Spiritus Sancti, indledte pave Frans messen foran de fremmødte og fortsatte på spansk efter flere hellige handlinger:

- I dag fejrer vi sammen Allehelgensdag. Vi fejrer dem, som er blevet helgener gennem historien. Vi fejrer også helligheden.

Paven gennemførte herefter en prædiken, der hyldede enhed, ydmyghed og salighed gennem gode handlinger over for dem, der lider nød i verden.

Pave Frans ankom til et langt fra fuldt Swedbank Stadion i Malmø klokken 9.30, hvor hovedsageligt svenske og skandinaviske katolikker modtog ham med klapsalver og tilråb.

De fleste havde trukket i vintertøj på den regnvåde formiddag i november.

Som vanligt, når den folkelige pave holder messe eller bevæger sig blandt sin flok, løftede hans livvagter babyer og børn ned fra deres forældres udstrakte arme, så paven kunne kysse dem og give dem deres velsignelse.

Paven er i Sverige for at fejre 500-året for Reformationen, hvor de protestantiske trosretninger brød med den katolske kirke.

Mandag sendte paven og lederen for Det lutherske Verdenssamfund et fælles budskab om øget samarbejde mellem de to retninger.

Paven udtalte, at de to største retninger inden for kristendommen skal fokusere på de ting, der samler dem og ikke det, der skiller dem.

For første gang nogensinde sagde paven, der er det absolutte overhoved for den katolske kirke og ifølge kirken Jesus stedfortræder på jorden, at Reformationen også har bidraget positivt til troen.

- Der er meget mere, der samler os, end som adskiller os, sagde pave Frans.

Pave Frans er den 266. pave og den første pave fra Sydamerika, og den første pave siden 741 der ikke er fra Europa.

Han er kendt som en folkelig og ydmyg pave, der går stærkt op i fattigdom og nød.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...