FTF: Vækstplan er rigtig medicin til at skabe vækst

Regeringens udspil styrker væksten godt og bredt, men væksten skal omsættes til flere job, lyder det.

8. maj 2014 17:33

Det er en bredspektret løsning på Danmarks økonomiske kvaler, som regeringen med dens vækstplan torsdag formiddag har fremlagt, lyder det fra FTF, der er fagforening for 450.000 offentligt og private ansatte.

Vækstplanen indeholder 89 initiativer og skal skaffe mellem otte og 10 milliarder kroner mere i erhvervsinvesteringer hvert år. FTF-formand Bente Sorgenfrey kalder det i en kommentar for et godt udspil uden forsøg på hurtige løsninger.

- Det er godt, at man ikke satser ensidigt på nye skatte- og afgiftslettelser, men stimulerer virksomhederne på mange måder.

- Danmark har brug for at skabe flere job, så alle kan få et arbejde, og vi har råd til gode sygehuse, skoler og så videre. Vækstpakken giver virksomhederne bedre vilkår. Nu er det vigtigt, at de veksler det til nye job og ikke bare ekstra gevinster til aktionærerne, siger hun.

Vækstplanen sigter mod at styrke væksten i Danmarks mange små og mellemstore virksomheder.

FTF er også begejstret for regeringens forslag om at lempe de stadig mere udbredte konkurrencebegrænsende klausuler, som fagbevægelsen har kritiseret skarpt i årevis.

- Klausulerne står i vejen for vækst. De binder de ansatte helt unødvendigt til deres arbejdspladser og modarbejder, at arbejdsstyrken er fleksibel og mobil.

- Sådan en begrænsning har vi allermindst brug for i en tid, hvor vi med lys og lygte leder efter ny vækst og flere arbejdspladser, siger Bente Sorgenfrey.

Udspillet sætter en øvre grænse på 12 måneder for, hvor længe en medarbejder må være underkastet en konkurrenceklausul. Og regeringen vil give timelønnede den samme beskyttelse mod klausuler, som ansatte under funktionærloven i dag har.

Regeringen overser nogle områder, som også kunne styrke væksten, lyder det.

Der bør blandt andet sættes langt mere skub i offentlig-privat innovation (OPI) og i virksomhedernes brug af it og danskernes generelle it-kompetencer.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...