Miljø

Fugleinfluenza fundet i død havørn ved Slagelse

Der er fundet fugleinfluenza i en afdød havørn nær Slagelse. Det er dog ingen grund til alarm

Der er fundet fugleinfluenza i en død havørn (ikke afbilledet) i en skov nær Slagelse. Foto: Scanpix/Steffen Ortmann

Der er fundet fugleinfluenza i en død havørn (ikke afbilledet) i en skov nær Slagelse. Foto: Scanpix/Steffen Ortmann

SLAGELSE:DTU Veterinærinstituttet har fundet fugleinfluenza i en død havørn nær Slagelse. Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse og fortæller samtidig, at der ingen grund er til alarm.

Ifølge meddelelsen er der sandsynligvis tale om fugleinfluenza af typen H5N6, der beskrives som "højpatogen", hvilket dækker over potentielt svært dødelig.

- Fundet er ikke overraskende, fordi der med stor sandsynlighed er tale om den samme type H5N6, som også er fundet sporadisk i vilde fugle i andre lande i Europa. Der har ikke været rapporteret om smitte til mennesker med denne fugleinfluenzatype, skriver Fødevarestyrelsen.

Fundet udløser ikke skærpede krav til eksempelvis fjerkræavlere. Men det kan ske, hvis der bliver fundet flere fugle, der er døde af influenzaen.

- Det er første gang siden april 2017, at der er fundet fugleinfluenza i en vild fugl i Danmark. Vi har ikke haft et fugleinfluenza-udbrud hos tamme danske fugle siden februar sidste år, skriver Fødevarestyrelsen.

Fugleinfluenza fik stor opmærksomhed i 2005 og 2006, da varianten H5N1 spredte sig fra Kina ind over Europa. Den spredte sig også til mennesker og gav flere hundrede dødsfald.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst