Fugleinfluenza fundet i død havørn ved Slagelse

Der er fundet fugleinfluenza i en afdød havørn nær Slagelse. Det er dog ingen grund til alarm

Ritzau
Der er fundet fugleinfluenza i en død havørn (ikke afbilledet) i en skov nær Slagelse. Foto: Scanpix/Steffen Ortmann
Miljø 1. marts 2018 18:02 - Opdateret 1. marts 2018 19:01

SLAGELSE: DTU Veterinærinstituttet har fundet fugleinfluenza i en død havørn nær Slagelse. Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse og fortæller samtidig, at der ingen grund er til alarm.

Ifølge meddelelsen er der sandsynligvis tale om fugleinfluenza af typen H5N6, der beskrives som "højpatogen", hvilket dækker over potentielt svært dødelig.

- Fundet er ikke overraskende, fordi der med stor sandsynlighed er tale om den samme type H5N6, som også er fundet sporadisk i vilde fugle i andre lande i Europa. Der har ikke været rapporteret om smitte til mennesker med denne fugleinfluenzatype, skriver Fødevarestyrelsen.

Fundet udløser ikke skærpede krav til eksempelvis fjerkræavlere. Men det kan ske, hvis der bliver fundet flere fugle, der er døde af influenzaen.

- Det er første gang siden april 2017, at der er fundet fugleinfluenza i en vild fugl i Danmark. Vi har ikke haft et fugleinfluenza-udbrud hos tamme danske fugle siden februar sidste år, skriver Fødevarestyrelsen.

Fugleinfluenza fik stor opmærksomhed i 2005 og 2006, da varianten H5N1 spredte sig fra Kina ind over Europa. Den spredte sig også til mennesker og gav flere hundrede dødsfald.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...