Fuglen fra Brønderslev

Møbelhandler tegnede fugle

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

BRØNDERSLEV:Det lokalhistoriske arkiv i Brønderslev har fået en cigarkasse forærende - og under bunden er tegnet en fugl. En særlig signaturfugl, der er begået af en møbelhandler fra Brønderslev.

Møbelhandler Thorhauge havde butik på Torvet i Brønderslev.

- Thorhauge tegnede fuglen på de møbler, han solgte til kunderne. Man kunne være helt sikker på, at fuglen sad et eller andet sted, når man havde købt et møbel. Det var ikke alle, der opdagede den. Og det var ikke alle kunder, der var lige begejstrede for fuglen, smiler Poul Erik Andreassen fra arkivet.

- En kunde opdagede fuglen i en skuffe og forlangte, at den skulle fjernes.

- Så vendte Thorhauge bare finerpladen i skuffen om, så fuglen nu i stedet var på bunden af skuffen. Jeg ved, at nogle møbler blev sendt retur flere gange, og hver gang kom de retur med fuglen - så havde han bare fundet et nyt sted til fuglen.

Arkivet har en indrammet fugletegning fra Thorhauge.

Cigarkassen - som arkivet nu har fået som gave - var oprindelig en gave fra Thorhauge til en god ven - Halager - i Aalborg. Vennen var sælger indenfor møbelbranchen, og de de var personlige venner.

- Jeg synes, cigarkassen er sjov - også fordi, Thorhauges fugle er på kassen. Vi kender jo historien bag fuglen. Det er sjovt, at vi fik cigarkassen tilbage til Brønderslev igen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Mia-sagen: Nu skal vidnerne afhøres
Luk