Fugletårn og seks kilometer brædder venter i Vejlerne

Der bliver investeret en lille million i byggeprojektet, der skal gøre det Thy’ske fuglereservat endnu mere attraktivt

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Det nye fugletårn kommer til at ligne denne skitse. Sølvhejren yngler i øvrigt kun i Vejlerne.

VEJLERNE:Med et besøgstal i omegnen af 150.000 årligt, kan fuglereservatet Vejlerne glæde sig over, at være en af de store attraktioner i det nordvestlige Jylland.

Området ligger mellem Hanherred, Hannæs og en bid af Thy og de senere år har gæsterne haft muligheden for at skue ud over området fra syv fugletårne - og nu er nummer otte på vej.

Nye stier gennem rørskoven

Det bliver endda med nye stier gennem rørskoven i den nordlige ende, Han Vejler, som i princippet er den sydøstlige del af Lund Fjord.

Her skærer den gamle banedæmning gennem området, og det er også er den adgangsvej, som mange bruger for at få et kig på fuglelivet.

- Med det nye fugletårn kan man om foråret både se og høre vores nyeste faste gæst, blåhals, fortæller driftsleder gennem nu fire år, Niels Dahlin Lisborg fra Aage V. Jensens Naturfonde, som ejer området.

- Vi oplever, at fuglene tager menneskegæsterne helt afslappet, siger han og fortæller, at eksempelvis skægmejsen står på de eksisterende træstier og pikker sandkorn blot få meter foran gæsterne.

Venter på formel tilladelse

Aage V. Jensens Naturfonde er bygherre på det nye projekt til en lille million kroner.

- Vi har nu knap seks kilometer brædder liggende klar, siger han og forklarer, at naturorganisationer og miljøkontoret i Jammerbugt Kommune har sagt ok til projektet og der er givet en landzonetilladelse og en paragraf 3 tilladelse.

Der mangler dog endnu den formelle byggetilladelse, men Niels Dahlin Lisborg håber, at den kommer i hus i løbet af de kommende måneder, så byggeriet kan komme i gang senest til efteråret.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.