Fuglsang: Lækkert med sådan et comeback

Jakob Fuglsang glæder sig over at vinde i sit andet hjemland Luxembourg oven på et svært forår.

Fuglsang: Lækkert med sådan et comeback

Den samlede sejr i Luxembourg Rundt betyder ekstra meget for Jakob Fuglsang efter et hårdt forår.

Den 27-årige Radioshack Nissan-Trek-rytter, der for en måned siden måtte melde afbud til Giro d'Italia på grund af betændelse i knæet, har også et nært forhold til det lille fyrstendømme, hvor Fränk og Andy Schleck kommer fra.

- Luxembourg er mit andet hjemland, så at vinde det nationale løb er ikke kun vigtigt for holdet, men også for mig, siger Jakob Fuglsang i en pressemeddelelse.

- Især fordi foråret har været svært med flere uheld og skader. Det er fedt at gøre comeback på den her måde.

- Det var helt rigtigt at lade være med at stille op i Giro d'Italia og give mit knæ ro til at hele. Nu har jeg fået denne her sejr, og jeg er meget glad, fortæller Fuglsang, der også takker sine holdkammerater.

Lotto-Belisols Jürgen Roelandts vandt den afsluttende etape over 153,5 kilometer efter et vellykket udbrud. Roelandts fik undervejs slået et godt hul og kunne tage sejren, mens Fuglsang kørte i mål sammen med hovedfeltet.

Danskeren vandt løbet foran Wout Poels fra Vacansoleil og holdkammeraten Fränk Schleck, der også fik lov til at betræde medaljepodiet.

Fuglsang har tidligere gjort sig bemærket i mindre etapeløb. Tre gange er det lykkedes ham at vinde Danmark Rundt, og i 2009 sejrede han også i Slovenien Rundt.

/ritzau/