Fuglsang må ændre planer - vil gerne til VM

Jakob Fuglsang havde valgt DM fra på grund af Tour-forberedelse. Men så udelukker han sig fra VM.

Fuglsang må ændre planer - vil gerne til VM

Jakob Fuglsang er Astanas kaptajn og klassementshåb i Tour de France. Derfor er al fokus rettet på det, og på den konto, havde cykelrytteren fravalgt DM i Vordingborg om tre uger.

Indtil han fik en opringning fra Danmarks Cykle Unions sportschef, Lars Bonde.

- Jeg havde overset, at jeg ikke må køre VM, hvis jeg ikke kører DM, og den dør vil jeg gerne holde åben, så nu kommer jeg hjem til DM alligevel, siger Jakob Fuglsang.

Søndag vender han tilbage til konkurrence efter en længere pause. Han skal bruge optaktsløbet Critérium du Dauphine til at se, hvor formen er efter, at han har holdt løbspause siden Liege-Bastogne-Liege i april.

Tiden er blandt andet gået med højdetræningslejr på Tenerife, og det er sådan en, som venter mellem det franske etapeløb og DM i Danmark.

- Nu må jeg se, om jeg kan få et fly direkte fra Tenerife til Danmark, og så tage af sted hurtigt efter løbet, så jeg kan få et par dage hjemme i Luxembourg inden jeg skal møde på Korsika til Touren, siger han.

- Jeg så ingen grund til at stresse med at rejse hjem til Danmark, for når jeg stiller op som eneste mand fra et udenlandsk hold mod rytterne fra Saxo-Tinkoff og de andre danske hold, har jeg ingen chance for at vinde.

- Men jeg mener, at VM-ruten i Italien ligger godt til mig, så jeg vil i hvert fald gerne sikre mig muligheden for at blive udtaget.

Jakob Fuglsang skal bruge Critérium du Dauphine til at se, hvor formen er i forhold til konkurrenterne.

- Jeg håber at lave noget godt på en etape, eller måske i klassementet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.