Fuglsang: Mangel på respekt skaber flere styrt i Touren

Flere cykelprofiler er udgået af årets Tour de France efter voldsomme styrt under den første uges cykelløb.

9. juli 2015 13:09

Det helt store samtaleemne i årets Tour de France har været de voldsomme styrt, som skyldes dårligt vejr, de frygtede brosten (pavéerne) og ifølge Jakob Fuglsang (Astana) en generel mangel på respekt i feltet.

Der har været styrt på hver eneste etape, som har været skyld i, at flere ryttere har måttet sige farvel, herunder schweiziske Fabian Cancellara (Trek) og den franske Cofidis-rytter Nacer Bouhanni.

- Alle, der har været med i længere tid, mener, at der er mindre respekt i feltet. Alle hold vil sidde fremme med deres klassementsmand, og de venter alle sammen lidt længere med at bremse, og det skaber bare mere stress, siger Jakob Fuglsang.

Tour de France-ledelsen neutraliserede mandag 3. etape i forbindelse med et alvorligt styrt, der involverede en lang række ryttere.

Det betød, at etapen var neutraliseret i en halv time, inden der blev kørt cykelløb igen.

- Det er lidt værre i Tour de France, fordi stressfaktoren er højere end i andre løb. Men det er nu generelt, at der mangler respekt for hinanden, og derfor opstår der mange farlige situationer, siger Jakob Fuglsang.

Den danske løjtnant har selv været i asfalten flere gange.

Allerede på 1. etape styrtede han, hvor han ellers var godt kørende, men styrtet blev dyrt, og Fuglsang sluttede et stykke fra de bedste tider.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...