Fuglsang: Min bedste klassikeruge nogensinde

Cykelrytteren Jakob Fuglsang er en smule skuffet, men glæder sig over sin karrieres bedste klassikeruge.

For anden uge i træk blandede den danske cykelrytter Jakob Fuglsang sig søndag i afslutningen af en af cykelsportens berømte Ardennerklassikere.

Den danske Astana-rytter blev nummer ni i Liege-Bastogne-Liege, men han havde skabt ravage med et udbrud seks kilometer før mål med tjekken Roman Kreuziger (Tinkoff-Saxo) og Giampaolo Caruso (Katusha).

Da trioen blev kørt ind af Etixx-Quickstep holdt Fuglsang sig fremme og forsøgte igen et fremstød halvanden kilometer før målstregen. Men han er ingen sprinter, og da angrebene blev kørt ind, var hans muligheder brugt op.

Derfor var det med blandede følelser, at han kom i mål i Liege.

- Det gik ok, men jeg er da en smule skuffet over, at vi ikke fik mere ud af det. Hvis Giampaolo Caruso havde villet tage sine føringer, havde Kreuziger og jeg nok også givet lidt mere af os selv, og så kunne vi måske have holdt til mål, siger Jakob Fuglsang med lidt ærgrelse i stemmen.

- Men sådan er det taktiske spil jo selvfølgelig. Det var bare endnu en mand, som ikke ville føre, fortsætter danskeren med en tanke tilbage på sidste søndags Amstel Gold Race, hvor han kort før mål gik i udbrud med BMC-rytteren Greg Van Avermaet, som heller ikke ville føre.

Begge gange handlede det om, at Fuglsangs følgesvende arbejdede for en holdkaptajn, og så fik danskeren ødelagt sine muligheder.

- Men ja, det er helt sikkert den bedste klassikeruge, jeg har kørt nogensinde. Jeg er godt nok blevet nummer fire i Fleche Wallonne tidligere, men det er gået godt her.

Nu håber Jakob Fuglsang at tage den gode form med til næste uges Romandiet Rundt, som begynder tirsdag.

- Vi stiller med næsten samme trup som her i Liege, så der skulle nok blive mulighed for, at jeg kan køre min egen chance. Jeg håber, at jeg kan få restitueret godt inden tirsdag, siger han videre.

Efter planen skal danskeren efter Romandiet Rundt koncentrere sig om Schweiz Rundt i juni og Tour de France i juli.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.