Fuglsang på hjemmebane ved VM: Jeg forsøger

Selvom Matti Breschel er Danmarks bedste kort ved VM i landevejscykling, vil også Jakob Fuglsang forsøge sig.

Fuglsang på hjemmebane ved VM: Jeg forsøger

Blandt de tre danske deltagere ved VM i landevejscykling har Jakob Fuglsang de bedste resultater på den bakketop, Cauberg, hvor mesterskabet ventes afgjort søndag.

Danskeren fra Radioshack-Nissan har en fjerdeplads fra 2011 i klassikeren Amstel Gold Race at tænke tilbage på, når han tager fat på de 267 kilometer omkring Valkenburg i det sydlige Holland.

Amstel Gold Race slutter dog modsat VM lige på toppen af Cauberg, mens mesterskabsruten slutter halvanden kilometer efter bakken på flad vej.

- Det bliver svært, men jeg er frisk på at forsøge noget, siger Jakob Fuglsang.

Danskeren føler sig i god form, hvilket han fik bevis for på VM-enkeltstarten onsdag, hvor vind og vejr dog satte forhindringer i vejen for et godt resultat.

- Jeg kan se det på mine SRM-filer efter enkeltstarten i onsdags. Der kørte jeg den time med bedst power i hele året.

Danskerne satser umiddelbart mest på Matti Breschel, men både Chris Anker Sørensen og Jakob Fuglsang vil forsøge sig.

På pressemødet lørdag udlagde sportschef Lars Bonde teksten på den måde, at Chris Anker Sørensens chance er lidt større end Fuglsangs, og derfor gerne må vente lidt længere, før han kommer med et udspil.

Det er Fuglsang ikke nødvendigvis enig i.

- Umiddelbart har jeg mindst lige så gode chancer som Chris, men set i forhold til ruten, synes jeg, at Matti er vores bedste kort. Dermed ikke sagt, at jeg ikke selv vil prøve noget og heller ikke, at vi kører 100 procent for Matti.

- For det kan lige så godt være, at han ikke er der sidste gang op ad Cauberg, og så sidder Chris og jeg og skal køre om kap med Gilbert. Det er ikke sikkert, at det bliver den store succes.

- Men jeg har selv været med fremme i Amstel på Cauberg, så vi må håbe, at jeg også kan være det sidste gang, vi kommer rundt. Så må vi se, om det bliver i et udbrud eller i et felt, siger Jakob Fuglsang.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.