Fuglsang triumferer med sejr i Luxembourg

Den danske cykelrytter Jakob Fuglsang vandt søndag Luxembourg Rundt kun en måned efter afbuddet til Giroen.

Fuglsang triumferer med sejr i Luxembourg

Jakob Fuglsang, der i denne uge vendte tilbage på landevejscyklen efter en måneds skadespause, vandt søndag Luxembourg Rundt.

Den danske Radioshack-Nissan-rytter kørte sig i den gule førertrøje på lørdagens kongeetape og formåede søndag at holde fast i det gule stykke tekstil.

Lotto-Belisols Jürgen Roelandts vandt den afsluttende etape over 153,5 kilometer efter et vellykket udbrud. Roelandts fik undervejs slået et godt hul og kunne tage sejren, mens Fuglsang kørte i mål sammen med hovedfeltet.

Danskeren vandt løbet foran Wout Poels fra Vacansoleil og holdkammeraten Fränk Schleck, der også fik lov til at betræde medaljepodiet.

Den 27-årige silkeborgenser har tidligere gjort sig bemærket i mindre etapeløb. Tre gange er det lykkedes ham at vinde Danmark Rundt, og i 2009 sejrede han også i Slovenien Rundt.

Betændelse i knæet betød, at Jakob Fuglsang for en måned siden måtte opgive at stille til start i Giro d'Italia, som ellers var hans store sæsonmål. Lige nu kæmper danskeren for at komme med på Radioshacks hold til Tour de France.

/ritzau/