Fuglsang tror på vennen Schlecks uskyld

Jakob Fuglsang er sikker på, at kammeraten Fränk Schleck ikke har taget det forbudte stof xipamid med vilje.

Fuglsang tror på vennen Schlecks uskyld

Det kom som et mindre chok for cykelrytteren Jakob Fuglsang, da naboen, vennen og holdkammeraten på Radioshack-Nissan Fränk Schleck blev testet positiv for det forbudte stof xipamid under Tour de France.

- Det har ikke været specielt sjovt. Det er lidt en kedelig og speciel historie både for mig personligt, men også for holdet.

- Det er en spøjs sag, fordi han er taget med noget, der egentlig ikke er ulovligt, og fordi ingen rigtigt kan finde hoved og hale i det hele.

Xipamid er et vanddrivende medikament, der i sig selv ikke er præstationsfremmende, men det kan sløre brugen af forbudte stoffer.

Derfor er Fränk Schleck indtil videre suspenderet og risikerer en længere karantæne, med mindre han kan få den internationale cykelunion til at tro på forklaringen om, at han har indtaget stoffet uden at være klar over det.

Jakob Fuglsang er allerede sikker i sin bedømmelse af sagen.

- Alle på holdet er mere eller mindre overbevist om, at han er uskyldig, og at det ikke er noget, han har taget bevidst.

- De fleste er sikre på, at det er en form for forgiftning, han har fået i form af kosttilskud eller noget mad, siger Fuglsang.

Sagen har fået ham selv til at overveje en ekstra gang, hvad han putter i munden.

- Man tænker lige en ekstra gang over, hvad man spiser eller drikker. Indtil der er kommet en forklaring på det, er jeg helt klart mere opmærksom.

- Hvis der er nogen, der vil en noget ondt, er det rimeligt nemt med en vandflaske, man giver til en rytter undervejs i et løb, siger danskeren.

Han landede torsdag i London, hvor han skal køre det olympiske landevejsløb på lørdag.

Samtidig har han af sit hold fået at vide, at han er udtaget til at køre med i USA Pro Cycling Challenge i Colorado i slutningen af august.

Til gengæld har han ikke hørt nyt i sagen om den manglende lønudbetaling fra holdet, som har resulteret i, at han har stævnet sin arbejdsgiver.

- Jeg har meldt mig ud af det. Det er advokaterne, der kører den sag, siger Fuglsang.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.