Fuglsang: Ved OL husker man også andenpladsen

Jakob Fuglsang vinder sjældent, men mindre kan også gøre det ved OL, hvor en plads på podiet er en succes.

Jakob Fuglsang Foto: Scanpix/Nils Meilvang

Jakob Fuglsang Foto: Scanpix/Nils Meilvang

Håbet om en dansk OL-medalje i landevejscykling lørdag aften hænger udelukkende på Jakob Fuglsang, som er ubestridt kaptajn i den trio, Danmark mønstrer ved starten på Copacabana.

Med Christopher Juul-Jensen og Chris Anker Sørensen som hjælpere på den krævende rute er det op til Fuglsang at levere en topplacering i et skrapt selskab med en perlerække af Tour de France-stjerner.

- Jeg skal selvfølgelig gå efter det. Hvis jeg rammer dagsformen, kan jeg sidde med helt til slutningen. Så går taktikken forhåbentlig op, siger Jakob Fuglsang.

Den 31-årige dansker har i en årrække markeret sig som en solid og meget alsidig rytter i den bedre del af det professionelle felt, men nogen udpræget afslutter er han ikke.

Fuglsang mangler de store sejre på sit cv, men lørdag kan mindre faktisk også gøre det.

Landevejsløbet ved OL adskiller sig nemlig fra de fleste andre cykelløb ved, at der er en værdi i anden- og tredjepladsen.

Hvor nummer to i Flandern Rundt eller på en Tour-etape anses som den første taber, giver andenpladsen ved OL trods alt en tur på sejrspodiet, en medalje og et bidrag til landets OL-historie.

- Jeg kan da godt huske, at Rigoberto Urán blev toer ved OL i London. Og Alexander Kristoff blev treer. Det betyder alligevel noget, og det er værd at køre efter, siger Jakob Fuglsang.

- Bliver man toer her i Rio, kan det stadig godt være, at man føler sig som taber, men jeg tror, at det alligevel vil være anderledes, siger han.

Fuglsang forventer, at Storbritannien, Italien og Spanien kommer til at kontrollere løbet, og danskerens plan er at holde lav profil på en stor del af de 241 kilometer i og omkring den brasilianske storby.

- Vi skal egentlig forsøge at gemme os, lyder slagplanen fra den danske kaptajn.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.