Fuglsangs loyale hjælpere er ramt af OL-rusen

Chris Anker Sørensen og Christopher Juul-Jensen havde en væsentlig andel i Jakob Fuglsangs sølvtriumf ved OL.

Cykling landevej Foto: Reuters/Eric Gaillard

Cykling landevej Foto: Reuters/Eric Gaillard

Det er Jakob Fuglsang, der kommer i historiebøgerne, og det er Fuglsang, der kan tage en sølvmedalje med hjem til præmiehylden. Men det betyder ikke, at de øvrige danske landevejsryttere rejser tomhændet fra OL.

Både Chris Anker Sørensen og Christopher Juul-Jensen har fået OL-oplevelsen ind under huden, efter at de med deres hårde arbejde hjalp Fuglsang frem mod triumfen.

- Chris Ankers og min oplevelse er måske ikke helt lige så stor som Jakobs. Men vi kan dele det med ham. Vi kan virkelig selv føle, hvor fedt det er, siger Christopher Juul-Jensen.

- Hallo, det her er OL. Det er ikke et eller andet forårsløb, som vi kører hvert år. Det er noget enestående, noget helt for sig selv. Alle følger med i OL, og så er det os, der starter med at vinde en medalje for Danmark.

- Den følelse, vi har haft her, det er sådan, cykelsport altid skal være, siger han.

Fuglsang og hans kumpaner blev hyldet med en lille sammenkomst på Danmarks Idrætsforbunds (DIF) hotel på Copacabana, hvor DIF-formand Niels Nygaard og Team Danmarks formand, Frank Jensen, holdt tale.

Også for Chris Anker Sørensen var det en stor oplevelse at være med til at vinde en OL-medalje.

- Det er Jakob, der kommer til at stå i historiebøgerne, og sådan skal det også være, for det var trods alt ham, der gjorde arbejdet færdig til sidst. Men jeg er stolt over at have hjulpet ham til det resultat, siger Chris Anker Sørensen.

Både han og Jakob Fuglsang rejser hjem fra Rio en af de næste dage. Christopher Juul-Jensen bliver i den brasilianske storby, hvor han onsdag skal køre enkeltstart.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.