Fuld fart på nordjyske firmaer

Nordjylland er den region i Danmark, hvor den største andel af virksomheder kommer i højvækstforløb, viser ny rapport

Safe Ocean Service i Hirtshals er en af de mange virksomheder inden den maritime industri, der de seneste tre år har haft en årlig vækst på over 20 procent.
Erhverv 14. november 2016 10:58 - Opdateret 14. november 2016 12:47

NORDJYLLAND: Nordjylland er den region i Danmark, hvor relativt flest virksomheder kommer i højvækstforløb.

4 pct. af regionens internationalt konkurrerende virksomheder har udviklet sig til såkaldte scaleup-virksomheder med ekstra stort potentiale for at vokse og skabe nye job. På landsplan gælder det kun 3,4 procent af Danmarks internationalt konkurrerende virksomheder.

Det viser en ny rapport, som innovationshuset Mandag Morgen har udarbejdet for Danske Regioner. Rapporten kortlægger Danmarks scaleup-vækstlag - dvs. virksomheder med over 10 ansatte, der i de seneste tre regnskabsår har haft en gennemsnitlig årlig vækst i ansatte, omsætning eller bruttofortjeneste på minimum 20 pct.

- Andelen af scaleup-virksomheder i en region er en indikation af, hvor stærkt vækstmiljøet i regionen er. Det er i den sammenhæng bemærkelsesværdigt, at Nordjylland, som normalt ikke forbindes med højvækst, har over 16 procent flere scaleup-virksomheder, end regionen ville have haft, hvis den havde præsteret som landsgennemsnittet, siger projektleder og erhvervsredaktør i Mandag Morgen Bjarke Wiegand.

IKT og maritime industri

En del af forklaringen på regionens stærke scaleup-profil er stærke klynger inden for IKT og maritim industri. Skal virksomhedernes scaleup-potentiale udnyttes, kræver det ifølge bestyrelsesformanden for Nordjyllands IKT-klynge, Claus Falk, at regionen bliver bedre til at tiltrække investorer:

- Set med mine briller er Nordjyllands største udfordring at tiltrække den finansiering, der skal til for at skabe større virksomheder og mere vækst, siger Claus Falk.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...