Fulde EM-fans advares: Hop ikke i floden!

Ukrainske myndigheder vil begrænse salget af stærk alkohol under EM for at undgå, at fulde tilskuere drukner.

Fulde EM-fans advares: Hop ikke i floden!

I området omkring det ukrainske stadion i Kijev skal salget af stærk alkohol sættes på lavt blus, når EM begynder.

De lokale er nemlig bange for, at fulde EM-tilskuere i området bliver fristet til at tage en dukkert i floden Dnipro, der løber gennem hovedstaden Kijev.

Derfor vil der både blive sørget for, at fodboldtilhængerne bliver advaret mod den farlige badepraksis med alkohol i blodet - og at alkoholen bliver sværere af få fat i omkring stadionet.

- Vi har advaret alle ambassaderne om, at fans ikke må bade i floden, lyder det fra Kijevs viceborgmester Anatoly Holubchenko til nyhedsbureauet Interfax.

- De vil drikke en kvart liter alkohol, hoppe i vandet og drukne, og så vil vi komme til at høre for, at vores strande ikke er sikre. Men en fuld person, der drukner, er ikke det samme som, at en strand er usikker, fortsætter han.

Når det bliver forår og sommer strømmer beboerne i Kijev typisk til strandområderne omkring Dnipro.

Og hvert år kan politiet rapportere om adskillige folk, der drukner, fordi de har hældt vodka indenbords for efterfølgende at tage en dukkert i floden.

Ifølge Anatoly Holubchenko vil myndighederne i Kijev gøre det sværere at købe stærk alkohol i området ved det olympiske stadion i perioden under EM.

- Det er til vores store fortrydelse, at en masse meget stærk alkohol bliver solgt i vores butikker, siger Anatoly Holubchenko.

- Det, vi vil sørge for nu, er, at alkohol med en alkoholprocent på over fire til fem procent ikke vil blive solgt inden for en radius af 1,5 kilometer fra stadionet i EM-perioden, fortsætter han.

Ud over Kijev vil der blive spillet EM-kampe i de ukrainske byer Lviv, Kharkiv og Donetsk - og så selvfølgelig i Polen, der er vært for EM sammen med Ukraine.

/ritzau/