Fusionen er på plads: Nordjyske Bank har fundet en partner

Nordjyske Bank slår sig sammen med Ringkjøbing Landbobank

Nordjyske Bank vil hellere danne par med Ringkjøbing Landbobank end at blive en del af Jyske Bank. Arkivfoto: Torben Hansen

Nordjyske Bank vil hellere danne par med Ringkjøbing Landbobank end at blive en del af Jyske Bank. Arkivfoto: Torben Hansen

NORDJYLLAND:Efter mange formodninger og givet flere forhandlinger, er der nu endelig kommet en afklaring på, hvem Nordjyske Bank skal indgå kompagniskab med.

Onsdag morgen er udmeldingen fra bestyrelserne i henholdsvis Nordjyske Bank og Ringkjøbing Landbobank, at man har indgået aftale om en fusion.

Bestyrelserne i begge banker anbefaler sine aktionærer at stemme for fusionen.

I en meddelelse til Fondsbørsen står der: "Nordjyske Banks bestyrelse har siden offentliggørelsen af Jyske Banks frivillige betingede købstilbud den 13. marts 2018 undersøgt eventuelle alternative muligheder med henblik på bedst muligt at varetage aktionærernes og bankens interesser. Aftalen er indgået som led i denne proces, og det er bestyrelsen vurdering, at den foreslåede fusion med Ringkjøbing Landbobank samlet set repræsenterer et mere attraktivt alternativ for aktionærerne end Jyske Banks købstilbud på Nordjyske Bank. Fusionen skaber en af Danmarks mest effektive banker med et solidt kapitalgrundlag, stærke produkter og dygtige medarbejdere, der kan leve op til kundernes ønsker og krav om ydelser og rådgivning af høj kvalitet. "

- Vi mener, at vi med den foreslåede fusion med Ringkjøbing Landbobank har fundet en god, bæredygtig fremtidig løsning for bankens aktionærer og alle vores øvrige interessenter, herunder kunder, medarbejdere og lokalsamfundet. Nordjyske Bank og Ringkjøbing Landbobank har arbejdet tæt sammen i mere end 25 år - og er blandt andet på den samme IT-platform og bruger en række af de samme produktleverandører" siger bestyrelsesformand Mads Hvolby og fortsætter:

- Fusionen udgør derfor et attraktivt strategisk match, som vil skabe en endnu stærkere jysk bank. Begge banker er udprægede relationsbanker med en meget høj kundetilfredshed og et godt omdømme, og vi tror på, at vi sammen kan skabe synergier og endnu mere værdi til vores aktionærer. Derfor finder vi det rigtigt både at have afsøgt forskellige muligheder udover købstilbuddet fra Jyske Bank og at lade aktionærerne tage stilling i den foreliggende situation, men det er bestyrelsens anbefaling, at aktionærerne stemmer for forslaget om fusion".

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.