Fusk med saft giver bøde på seks millioner kroner

Retten i Næstved idømmer saftfirma fra Sorø en bøde på seks millioner kroner for at have fusket med frugtsaft.

Fusk med saft giver bøde på seks millioner kroner

Omfattende fusk med saftprodukter har tirsdag udløst en bøde på seks millioner kroner til firmaet Sunprojuice.dk i Sorø.

Firmaet får samtidig konfiskeret fem millioner kroner, og affæren koster således i alt 11 millioner kroner.

Desuden er den tidligere direktør straffet med betinget fængsel i fire måneder.

Dommen er afsagt af Retten i Næstved efter flere retsmøder og drejer sig om forhold, som blev begået fra 2004 og frem til 2008.

Lovovertrædelsen går ud på, at indholdet i den frugtkoncentrat, som Sunprojuice leverede til en række kunder, ikke svarede til, hvad der stod på etiketten.

Solbærsaft var ikke kun det. Det var tranebærsaften heller ikke. Og problemer var der også med hindbær og andre produkter.

I en række tilfælde var der blandet æble i saften. Og manøvren skyldes et ønske om at spare på udgifterne, har anklagemyndigheden påstået.

Firmaet har erkendt at have leveret blandingsprodukter, men har alligevel bedt om frifindelse. Blandt andet med en argumentation om, at kunderne godt vidste, hvad de fik.

Anklageskriftet drejede sig om leverancer af i alt næsten 1000 ton frugtkoncentrat til kunder både i Danmark og i udlandet.

Anklager Rachid Elkott fik præcist, hvad han kom efter.

- Jeg er tilfreds med dommen, siger han.

- Vi mener, den er et godt signal til fødevarevirksomhederne om, at selv om der ikke er tale om sundhedsfare, så har overtrædelse af reglerne altså konsekvenser, siger Rachid Elkott fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Der er ikke tidligere afsagt domme i tilsvarende sager, oplyser anklageren.

Det er tirsdag eftermiddag uklart, om firmaet og den daværende direktør, 48-årige Jens Michael Ferdinand, vil anke afgørelsen til Østre Landsret.

Årsagen til, at konfiskationen "kun" er på fem millioner kroner er, at Sunprojuice allerede har betalt en million kroner tilbage til nogle af kunderne.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.