Frederikshavn

Fynsk guitarhelt i Maskinhallen torsdag aften

Steffen Schackingers evner som guitarist har gjort ham til et verdenshit på YouTube

Steffen Schackinger, et must for alle guitarfans, alle med en luftguitar i baglommen. I Maskinhallen torsdag aften.

Steffen Schackinger, et must for alle guitarfans, alle med en luftguitar i baglommen. I Maskinhallen torsdag aften.

FREDERIKSHAVN:Torsdag aften er der mulighed for at opleve en guitarvirtuos i særklasse.

Det sker når danske Steffen Schackinger indtager scenen i Maskinhallen.

Steffen Schackinger er født og opvokset på Fyn og uddannet fra Det Fynske Musikkonservatorium. Tilbage i 90’erne var han guitarist i det odenseanske rockband Merzy, med hvem han også turnerede i det meste af Europa, indtil han i 1998 forlod bandet. Siden har han som freelancemusiker spillet med i og skrevet musik til diverse musicals og teaterstykker, ligesom han har arbejdet som studiemusiker og underviser.

Et hit på YouTube

I 2008 udgav han albummet ElectriGuitartistry, hvor han i eget navn spiller egne kompositioner. Stilen er instrumental melodisk fusion/rock og medvirkende på pladen er de gamle bandmedlemmer fra Merzy: Henrik Bjørn (bas) og Mickey Hurricane (trommer), samt violinisten Jane Clark. Albummet og videoerne med Schackinger er blevet et større hit på YouTube, der har cementeret den 44-årige fynbos navn som en guitarvirtuos i særklasse på den internationale musikscene.

På sit nye album “Fire Dance" fra december 2016, tager han sin instrumentale guitarmusik til nye højder. Han kombinerer suveræn præcision og timing fra sin klassiske uddannelse og baggrund med den hårdere rocks kompromisløshed og vildskab. Tænk Dream Theater møder Dizzy Mizz Lizzy over Dixie Dregs.

Forgængeren til den nye plade var med til at sikre Steffen Schackinger en 15. plads på Guitar on the Edge’s prestigefyldte top 50 over verdens bedste guitarister i 2010. Og siden har han spillet clinics overalt i Europa og Asien.

Chokerende god...

Fyns Stiftstidende hylder øens guitarhelt med denne anmeldelse:

“Det står hævet over enhver tvivl, at Odense har avlet en musisk verdensstjerne. Selv når man sammenligner ham med nogle af de største guitarhelte, giver han folk som Yngwie Malmsteen, Joe Satriani og Steve Vai baghjul, fordi han simpelthen håndterer sit instrument mere komplet. ...man er gravalvorligt hensat i en måbende tilstand. Det er simpelthen chokerende, hvad den mand kan på en guitar. Og gudhjælpemig om han ikke også synger godt. Lyst og skrøbeligt, men hamrende lækkert. Steffen Schackinger er stor, stor, stor. Oplev ham før din nabo!"

Men nu er den tidligere Merzy-guitarist sammen med endnu et tidligere Merzy-medlem, Henrik Bjørn på bas og Gnags-trommeslageren Lars Daugaard igen klar til at turnere i Danmark med sit band.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.