Fyraftensmøde om vold og trusler

LO sætter fokus på alvorligt problem

Flere og flere udsættes for vold, røverier eller trusler i forbindelse med deres arbejde.

Flere og flere udsættes for vold, røverier eller trusler i forbindelse med deres arbejde.

AALBORG:Rema 1000 i Aalborg Øst har de seneste måneder været udsat for røveri to gange, og ifølge LO i Nordjylland er butiksansatte er langt fra den eneste faggruppe, der oplever stigende problemer med vold, overfald og trusler. Derfor sætter organisationen fokus på problematikken ved et møde hos 3F Aalborg i dag kl. 16.30.

En fællestillidsrepræsentant fra Falck giver et indblik i reddernes hverdag. For selvom Falck-folk kommer for at hjælpe mennesker i nød, oplever de jævnligt at blive udsat for trusler og nogle gange vold.
Tilsynschef Thomas Nygaard Christensen svarer på spørgsmål og gennemgår, hvad skal virksomheder og den enkelte medarbejder gøre for at mindske risikoen
- Det er ikke acceptabelt, at flere og flere udsættes for vold og trusler i forbindelse med deres arbejde. Den uheldige udvikling betyder, at vi alle skal blive meget mere bevidste om problemet og sætte fokus på, hvordan vi kan forebygge det, siger formanden for LO Aalborg, Anne Kirsten Olesen.
Mødet er en udløber af den europæiske arbejdsmiljøuge, som i år havde temaet ”Samarbejde om forebyggelse”. LO, DA, Arbejdstilsynet, Arbejdsmiljørådet og Det Europæiske Arbejdsmiljøagentur står bag aktiviteterne i forbindelse med arbejdsmiljøugen.
Antallet af trusler om vold på arbejdspladsen er steget med næsten 70 procent fra 2005 til 2010. I 2010 var det mere end hver tiende, der havde oplevet trusler. Når det gælder fysisk vold er antallet steget til mere end det dobbelte i løbet af de fem år, så i 2010 havde 7,5 procent været udsat for vold på arbejdspladsen.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Topchef stopper omgående på stor nordjysk virksomhed
Luk