Fyret FBI-chef sammenligner Trump med en mafiaboss i ny bog

I sin bog kalder tidligere FBI-chef James Comey præsidenten for en person, der "ikke er styret af sandheden".

Tidligere FBI-direktør James Comey skyder som ventet med skarpt mod præsident Donald Trump i sin nye bog, der udkommer på tirsdag.


I bogen, "A Higher Loyalty", kalder Comey Trump for "uetisk" og en person, der "ikke er styret af sandheden", ligesom at han sammenligner præsidenten med en mafiaboss, der kræver fuld loyalitet fra sine ansatte.

Samtidig kalder Comey Trumps ledelse af landet for "egostyret og afhængig af personlig loyalitet".

Comey, der blev fyret af Trump som chef for forbundspolitiet for et lille år siden, har tidligere lovet at dele "hidtil ufortalte historier fra nogle af de episoder i karrieren med allermest på spil".

I bogen afslører han blandt andet nye detaljer om sin interaktion med Trump og sin egen beslutningstagen omkring håndteringen af en efterforskning af Hillary Clintons e-mails før valget i 2016.

Han sammenligner Donald Trump med en mafiaboss, som forsøgte at sløre linjerne mellem loven og politik, ligesom at han forsøgte at presse Comey i efterforskningen af russisk valgindblanding

Bogen følger nøje James Comeys offentlige vidneudsagn og skriftlige memoer om hans møder med præsidenten i administrationens tidlige dage og hans voksende bekymring over Donald Trumps integritet.

/ritzau/AP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.