Trafikulykker

Fyret som salgsassistent fordi hun havde ondt i ryggen

En kvinde i Hammel blev fyret efter flere sygemeldinger som følge af trafikuheld. Hun skal nu have erstatning

HAMMEL:Udtrykket at være handicappet skal fortolkes bredt, og kan også omfatte kroniske rygsmerter efter et trafikuheld.

Det har Vestre Landsret afgjort i en sag fra Østjylland, hvor en kvinde blev fyret fire år efter, at hun havde været udsat for et færdselsuheld.

Både byretten og nu landsretten finder, at kvinden var handicappet som følge af rygsmerterne, og at hun derfor har krav på erstatning for uberettiget afskedigelse i henhold til ligebehandlingsloven.

Hendes tidligere arbejdsgiver skal derfor betale 200.000 kroner i godtgørelse samt sagens omkostninger på 86.000 kroner, som HK skal have.

Kvinden blev i 2002 ansat som salgsassistent i et firma i Hammel ved Aarhus.

Tre år senere - i 2005 - var hun involveret i et færdselsuheld og fik efterfølgende voldsomme ryg- og lændesmerter. Hun gik til behandling hos en fysioterapeut og kunne arbejde på deltid hvis hun passede på.

I 2007 var hun langtidssygemeldt efter en blindtarmsoperation, og året efter havde hun igen alvorlige problemer med ryggen.

I begyndelsen af 2009 fik hun derfor tilbud om at blive indlagt på et gigtsanatorium for at få behandlet ryggen, og der var udsigt til en langvarig sygemelding.

Da hun fortalte sin nærmeste chef det, sagde han ifølge kvinden, at så måtte han fyre hende. 30. juni 2009 blev hun afskediget med den begrundelse, at firmaet havde mistet kunder.

I retten kom det dog frem, at der blev ansat en ny salgsassistent i hendes sted, og at der var andre i firmaet, der var nemmere at undvære end hende.

Derfor lagde såvel by- som landsret til grund, at hun var blevet fyret, fordi hun skulle være sygemeldt gennem længere tid som følge af det handicap hun havde pådraget sig ved ulykken fire år tidligere.

/ritzau

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.