Fyrspilspremiere på Skibstedgård onsdag

Ca. 75 amatørskuespillere er klar til at fornøje i 80 flotte kostumer

9
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Vestervig Marked er et prægtigt skue på ladegårdspladsen. Foto: Peter Mørk

SDR. YDBY: Onsdag aften er der premiere på årets fyrspil, ”Andreas og Andreas”, og det foregår i de rette omgivelser på ladegårdspladsen på Skibstedgård i Sdr. Ydby. Niels Stokholm, Egebjerg, har skrevet manuskriptet, og Jacob B. Jessen, Lønnerup, har instrueret de ca. 75 amatørskuespillere, som publikum vil opleve i 80 flotte kostumer, fremstillet i kostumeafdelingen hos Fyrspillene i Sydthy.

Stykkets plot er forholdet mellem herskab og tjenestefolk på en stor proprietærgård i årene 1833-1903a, og derfor har dramatikeren valgt to mænds skæbne. Kort før jul 1833 fødes to drenge, der begge får navnet Andreas. Den ene kommer til at hedde Lyng til efternavn efter faren, der er husmand på Skibstedgård, den anden Bendixsen efter sin far, der er købmand, konsul og tobaksfabrikant i Thisted.
Ingen af dem ønsker at følge i farens fodspor, men en særlig hændelse tvinger alligevel Andreas Lyng til det, og derfor mødes de to, da Andreas Bendixsen imod sin fars ønske vælger landmandsgerningen frem for købmandserhvervet og ender som ejer af Skibstedgård, købt af svigerfaren til det unge par.
Udover onsdag aften spilles der også torsdag, fredag og lørdag aften samt søndag eftermiddag.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.