Fyrst Igor i BASaren

Atter opera i Brønderslev Amatør Scene

Fyrst Igor opføres i BASaren.

Fyrst Igor opføres i BASaren.

BRØNDERSLEV:Søndag 30. marts transmitterer BAS The Metropolitans opsætning af Borodins opera Fyrst Igor i BASaren i Brønderslev.

Operaen er baseret på et russisk heltekvad fra slutningen af det tolvte århundrede. Det østlige Rusland bliver omkring år 1100 invaderet af mongolske polovetser.

Fyrst Igor bliver taget til fange af polovetseren Kontjak, og på trods af forholdene udvikler sig et varmt venskab mellem dem og kærlighed mellem deres børn.

Egentlig var han uddannet kemiker, og skrev kun musik som sidebeskæftigelse. Men Aleksandr Borodins opera Fyrst Igor er romantisk, russisk opera, når den er allerbedst - og den er især kendt for sine polovetserdanse. Borodins historie kredser om krig og undertrykkelse - noget, som det russiske folk havde oplevet i århundreder på allernærmeste hold. Borodin, begyndte på operaen i 1867, men arbejdet gik langsomt.

Da Borodin døde i 1887 var den stadig ikke færdig, og komponisterne Nikolaj Rimskij-Korsakoff og Aleksandr Glazunov gjorde Borodins manuskript færdigt, så den kunne uropføres på Mariinskij-teatret i Sankt Petersborg i 1890. Og verden blev et russisk mesterværk rigere.

- Nu kan operaen opleves for første gang siden 1917 på The Met - og endda i mesterinstruktøren Dmitri Tjeniakovs kyndige hænder, og med dirigenten Gianandrea Noseda i spidsen for et stjernehold af sangere fra Rusland og nærmeste omegn, fortæller Finn Verner Jensen fra BAS.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.