Skolevæsen

Fysiklokale får omgående udluftning og ventilation

Efter hård kritik skrider Sæby Kommune til handling på Torslev Skole

SÆBY:Det meget omtalte fysiklokale på Torslev Skole i Østervrå bliver nu udstyret med ventilation og udluftning. Det oplyser formanden for børne- og kulturudvalget Knud Hjørnholm (S). - Allerede i dag (torsdag, red), vil vi begynde at se på sagen, og formentlig i næste uge vil der komme udluftning i fysiklokalet, siger Knud Hjørnholm. Dermed håber udvalgsformanden, at de fire børn, der er blevet udmeldt af fysiktimerne, vil vende tilbage. Skoleleder Ellen Høgh og formanden for skolebestyrelsen Lotte Johansen har i et brev søgt kommunen om 72.000 kroner til forbedring af forholdene. Knud Hjørnholm oplyser, at der dog ikke bliver tale om, at dette beløb bliver frigivet til Torslev Skole. Derimod finder kommunen en løsning til forbedring af ventilation og udluftning, og børne- og kulturudvalget vil derefter finde pengene - muligvis via byrådet. Lotte Johansen er "superglad" over politikernes beslutning. - Vi har kæmpet hårdt for dette her, og personligt mener jeg, at vi sagtens kan være tjent med den løsning, indtil kommunen skal i gang med en mere gennemgribende renovering af skolen. Det vigtigste er, at der kommer ordentlig udluftning her og nu, siger bestyrelsesformanden. Den 22. januar holder politikerne et møde med to arkitektfirmaer, hvor netop den kommende renovering af fagfløjen (og dermed også fysiklokalet) skal endevendes. Tingene tager fart Politikerne har været bekendt med de dårlige forhold i fysiklokalet på Torslev Centralskole gennem længere tid. Men ifølge Knud Hjørnholm har man ikke været bekendt med, at det ligefrem skulle være sundhedsskadeligt at modtage undervisning i fysik. I november måned sidste år begynder en række forældre ligefrem at tage deres børn ud af undervisningen. Tre andre skoler i Sæby Kommune fik sidste år renoveret deres fysiklokaler, så de opfyldte lovens krav om udsugningsanlæg. Bygningen med fysiklokalet på Torslev Skole er ikke blevet renoveret siden den blev opført i 1975.