Frederikshavn

- Fysisk aktivitet godt for psyken

"Rebellen fra Langeland" til sundhedsdag

"Rebellen fra Langeland" alias Ole Sørensen kommer til Frederikshavn den 10. oktober.Privatfoto

"Rebellen fra Langeland" alias Ole Sørensen kommer til Frederikshavn den 10. oktober.Privatfoto

FREDERIKSHAVN:- Tabuer nedbrydes via motion, så de mange arrangementer for psykisk syge i Frederikshavn Kommune, hvor fysiske aktiviteter er indbygget, er rigtig godt, og derfor er det ikke det værste sted at være psykisk sårbar.

Sådan siger formanden for SIND Frederikshavn, Irene Hjortshøj, Benjamin Nielsen fra Socialpsykiatrisk støttecenter og Søren Vestergaard Pedersen, idrætskoordinator i kommunen, og de kan hver især berette om, at motion er den absolut bedste medicin til psykisk syge.

10. oktober markeres "Sindets Dag" over hele verden, og temaet i år er "psykologisk og mental førstehjælp".

I Frederikshavn Kommune bliver dagen markeret med 10 km cykeltur og tre km gåtur efterfulgt af et foredrag af den landskendte "Rebellen fra Langeland", socialpsykiatrichef Ole Sørensen i Det Musiske Hus.

"Sindets DAG" er i Frederikshavn planlagt i et samarbejde mellem sundhedscenter, biblioteker, socialpsykiatrien, Fountainhouse, SIND, Bedre psykiatri og "EN AF OS".

Tre foredragsaftener

Men allerede her i september er der som optakt til "Sindets DAG" tre foredragsaftener på bibliotekerne i Sæby, Skagen og Frederikshavn med fokus på psykisk sygdom.

Derudover er der i hele september en udstilling på bibliotekerne med fokus på landsindsatsen "EN AF OS", hvis formål er at bryde tavshed, tvivl og tabu om psykisk sygdom.

Fokus på det gode liv

Foredragene vil sætte fokus på det gode liv trods en psykisk sygdom, og det sættes af KEnni, Kim-Philip og Tina, der er ambassadører i "EN AF OS". En ambassadør er en person, der er eller har været ramt af en psykisk lidelse.

13. september er de tre klar med foredrag på Sæby Bibliotek klokken 18-21, den 19. september i samme tidsrum på Skagen Bibliotek og den 27. september på Frederikshavn Bibliotek.

Bag "EN AF OS" står Sundhedsstyrelsen, TrygFonden, PsykiatriNetværket, Danske Regioner, Regionerne, Psykiatrifonden, Social- og Indenrigsministeriet og KL.

Mob Din Krop

På Verdens Mentale Sundhedsdag den 10. oktober står Idrætsforeningen Mob Din Krop bag cykelfesten i Frederikshavn, hvor der skal cykles 10 km og tages en gåtur på tre km.

- Her er målet udover at opleve Frederikshavn fra områdets bedste side at få sat fokus på mentalt velvære, og turene er for alle.

200 deltagere sidste år

- Sidste år havde vi 200 deltagere med i vores cykelløb på "Sindets Dag", hvor den tidligere professionelle cykelrytter Jesper Skibby deltog sammen med både folk fra psykiatrien og alle mulige andre.

- Det var sammen med en række andre tiltag med til at skabe en sund kultur og få gjort de psykiatriske personer stærkere.

- I det hele taget giver "Sindets Dag" både motion og et socialt sammenhold, siger Benjamin Nielsen.

For et år siden deltog fem danske byer i cykelløbet den 10. oktober, men i år ventes endnu flere at deltage i arrangementet.

SIND Frederikshavn har omkring 300 medlemmer i hele kommunen og på Læsø.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.