Udland

Gül: EU har brug for Tyrkiet

EU vil begå en alvorlig strategisk fejl, hvis det distancerer sig fra Tyrkiet, siger præsident.

Gül: EU har brug for Tyrkiet

Det er i både Tyrkiets og Europas interesse, hvis tyrkerne får afsluttet deres optagelsesforhandlinger med EU, siger den tyrkiske præsident, Abdullah Gül, som onsdag talte i Sveriges parlament, Riksdagen.

- I en periode, hvor demokratiet bliver ekspanderet i Mellemøsten og Nordafrika, og hvor tyngdepunktet i den globale økonomi forskubbes mod Asien, ville det være strategisk kortsigtet af Europa at distancere sig fra Tyrkiet, understreger han.

- Det ville får alvorlige strategiske følger på lang sigt, tilføjer den tyrkiske præsident.

Gül fremhæver, at Tyrkiets offentlige finanser opfylder kriterierne i Maastrichttraktaten, og at landets økonomi vokser fem gange så hurtigt som den gennemsnitlige EU-økonomi i det seneste årti.

Gül, der i Stockholm flere gange blev spurgt om problemer med demokratiske rettigheder for kurdere og fængslede journalister, siger, at Tyrkiet er på vej ind i en ny udvikling.

- Vi har haft mange problemer tidligere, og den demokratiske standard har ikke været høj, men dette er er noget, som alle tyrkere har et problem med. Nu er en demokratisk proces i gang med en ny forfatning for alle indbyggere, siger han.

/ritzau/TT

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst