G.S. Carlsen & Søn skifter hænder

Erik Carlsen overdrager familieforetagendet på Barfredsvej til 30-årige Ronni Risager

Erik Carlsen, til venstre, har valgt at overdrage autoværkstedet G.S. Carlsen & Søn til Ronni Risager pr. 15. juni. Privatfoto

Erik Carlsen, til venstre, har valgt at overdrage autoværkstedet G.S. Carlsen & Søn til Ronni Risager pr. 15. juni. Privatfoto

FREDERIKSHAVN:Det er et familieforetagende, der har strakt sig over 61 år, Erik Carlsen tager afsked med, når han 15. juni overdrager autoværkstedet G.S. Carlsen & Søn på Barfredsvej i Frederikshavn til 30-årige Ronni Risager.

- Nu fylder jeg 66 år og så tænkte jeg, nu skal det være nok. Nu skulle der nye friske kræfter til, fortæller Erik Carlsen.

Autoværkstedets historie strækker sig tilbage til tiden før 2. Verdenskrig hvor Gunnar Carlsen, Eriks far, indrettede et værksted på Rønnestvej i Frederikshavn. I 1954 byggede han et nyt værksted på Søndergade 127 og i 1978 flyttede firmaet til adressen på Barfredsvej.

Startede i 1973

Erik Carlsen begyndte i firmaet i 1973 og overtog det fra sin far, da de flyttede til Barfredsvej. Det var her ”& Søn”, blev ført ind i firmanavnet. Nu, 42 år efter, siger Erik så farvel. Eller næsten da.

- Jeg stopper jo ikke, fordi jeg er ked af at arbejde og jeg bliver så også i firmaet et stykke tid endnu.

- Vi har en scooterforretning ved siden af værkstedet og der vil kunderne stadig kunne finde mig i hvert fald i et år endnu. Men det er Ronni, der tager over og så kan han jo nyde godt af min erfaring, for det tager jo lige et stykke tid, inden man kommer ind i rytmen som selvstændig.

Bor i Nørresundby

Ronni Risager, der er bosiddende i Nørresundby, er udlært mekaniker og har på trods af sin unge alder en solid erfaring fra forskellige brancher.

- Jeg blev udlært fra et værksted i Ribe og det er vel en ti år siden. Sidenhen var jeg værkfører ved et værksted i Aalborg i godt seks år.

- Men så har jeg egentligt været væk fra autobranchen i et par år, hvor jeg har været tømrer. Det var lige for at prøve noget andet, fortæller Ronni.

Selv under de to års selvvalgt autopause syslede Ronni med ideen om at blive selvstændig.

- Jeg har tænkt på det de sidste fem-seks år. Men jeg er kun 30 og jeg ville gerne lige have lidt mere erfaring. Det har jeg så fået og er klar til at tage fat.

Indenfor de næste måneder skifter værkstedet navn til CarPeople Frederikshavn. Medarbejderne, de to mekanikere Michael og Jonas, vil dog også i fremtiden være at finde på værkstedet på Barfredsvej.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.