Udland

G20-ledere giver håndslag: Unge skal i arbejde

Arbejdsløshed er et alvorligt problem, som skal bekæmpes. Det blev G20-lederne enige om på mødet i Rusland.

G20-ledere giver håndslag: Unge skal i arbejde

Lederne i verdens førende industrilande gav fredag hinanden håndslag på at øge indsatsen for at få folk i arbejde, især ungdomsarbejdsløsheden skal bekæmpes.

Det var et af hovedpunkterne i slutdokumentet fra G20-mødet i Skt. Petersborg i Rusland.

- Arbejdsløshed og deltidsansættelser i mange lange, specielt blandt unge, er fortsat et af de største problemer i den globale økonomi, og det har topprioritet for G20, hedder det i slutkommunikeet.

Toplederne blev enige om at skabe individuelle planer i deres respektive lande for at få flere i arbejde.

G20-lederne blev også enige om et OECD-forslag, der går på, at multinationale selskaber skal betale skat, der hvor de tjener deres penge i stedet for eksempelvis at snige dem videre til lande med lavere skattetræk.

Indsatsen er også rettet mod, at regeringer på tværs af lande udveksler oplysninger, så man kan fange selskaber, som unddrager sig skat.

Samme sag blev diskuteret på G8-mødet i Nordirland midt i juni, og her blev de otte førende industrilande enige om at intensivere kampen mod skatteunddragende privatpersoner og firmaer.

- Skattemyndigheder verden over skal automatisk dele informationer til bekæmpelse af skatteunddragelse, hed det dengang i aftalen fra de otte lande.

/ritzau/dpa

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst