G20: Middag stiller Syrien-splittelse til skue

Uenighederne om borgerkrigen i Syrien kom frem i lyset under topmødet i Sankt Petersborg.

Udland 6. september 2013 00:54 - Opdateret 6. september 2013 00:56

G20: Middag stiller Syrien-splittelse til skue

Stats- og regeringscheferne fra verdens førende industrilande har sent torsdag aften lagt deres knive og gafler og er blevet færdige med den officielle middag ved G20-topmødet i Rusland.

Men middagen har ikke bibragt noget diplomatisk gennembrud om Syrien - et af de mest kontroversielle emner under topmødet. Det indikerer den italienske premierminister, Enrico Letta, som var med til middagen i Sankt Petersborg.

- G20 er netop blevet færdig med middags-sessionen, hvor splittelserne omkring Syrien blev bekræftet, skriver Letta på sin officielle Twitter-konto kort før midnat ifølge nyhedsbureauet AFP.

Det er ikke mindst uenighederne mellem USA og de russiske topmødeværter, som gør Syrien til en varm G20-kartoffel.

Den amerikanske FN-ambassadør beskylder Rusland for at holde FN's Sikkerhedsråd som "gidsel" i krisen omkring et kemisk våbenangreb i Syrien.

Russerne har flere gange nedlagt veto i Sikkerhedsrådet og dermed blokeret for sanktioner mod det syriske regime.

Præsidenterne i USA og Rusland, Barack Obama og Vladimir Putin, udvekslede da også kun få høflighedsfraser uden for tsar-paladset i den russiske storby. Deres fotoseance til ære for kameraerne varede kun 15 sekunder.

Det var den eneste offentlige fremtræden, som var planlagt for de to ledere ved G20-topmødet. Deres korte møde ansigt til ansigt understreger de kolde vinde, der blæser mellem Washington og Moskva på grund af konflikten i Syrien.

/ritzau/AFP

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...