Udland

G20: Middag stiller Syrien-splittelse til skue

Uenighederne om borgerkrigen i Syrien kom frem i lyset under topmødet i Sankt Petersborg.

G20: Middag stiller Syrien-splittelse til skue

Stats- og regeringscheferne fra verdens førende industrilande har sent torsdag aften lagt deres knive og gafler og er blevet færdige med den officielle middag ved G20-topmødet i Rusland.

Men middagen har ikke bibragt noget diplomatisk gennembrud om Syrien - et af de mest kontroversielle emner under topmødet. Det indikerer den italienske premierminister, Enrico Letta, som var med til middagen i Sankt Petersborg.

- G20 er netop blevet færdig med middags-sessionen, hvor splittelserne omkring Syrien blev bekræftet, skriver Letta på sin officielle Twitter-konto kort før midnat ifølge nyhedsbureauet AFP.

Det er ikke mindst uenighederne mellem USA og de russiske topmødeværter, som gør Syrien til en varm G20-kartoffel.

Den amerikanske FN-ambassadør beskylder Rusland for at holde FN's Sikkerhedsråd som "gidsel" i krisen omkring et kemisk våbenangreb i Syrien.

Russerne har flere gange nedlagt veto i Sikkerhedsrådet og dermed blokeret for sanktioner mod det syriske regime.

Præsidenterne i USA og Rusland, Barack Obama og Vladimir Putin, udvekslede da også kun få høflighedsfraser uden for tsar-paladset i den russiske storby. Deres fotoseance til ære for kameraerne varede kun 15 sekunder.

Det var den eneste offentlige fremtræden, som var planlagt for de to ledere ved G20-topmødet. Deres korte møde ansigt til ansigt understreger de kolde vinde, der blæser mellem Washington og Moskva på grund af konflikten i Syrien.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst