Hjørring

Gågade giver trafikkaos

Bilister i Hjørring må tage tålmodigheden med ud i trafikken. Det kan tage sin tid at komme igennem Parallelvej ved Metropol og banegården.

Dette billede er taget ved middagstid onsdag, og allerede der var der kø og meget trafik. Ved myldretid når folk får fri fra arbejde er det endnu værre.
Foto: hans ravn

Dette billede er taget ved middagstid onsdag, og allerede der var der kø og meget trafik. Ved myldretid når folk får fri fra arbejde er det endnu værre. Foto: hans ravn

Hvis man har planer om at begive sig ud i Hjørrings midtby i bil, så gælder det for tiden om at være godt forberedt. For at komme godt gennem trafikken skal man være bevæbnet med tid, tålmod og hensyn til andre bilister. Det er værst på Parallelvej, som går forbi banegården. Den er Hjørring bys hovedtrafikåre og har længe været under stort pres på grund af byggeriet af Metropolen, som ventes klart til marts. Men nu har det trafikale kaos nået nye højder, fordi man også har lukket Østergade af og lavet den til en gågade. - Det er klart, at det kan mærkes på trafikken her. Det er lidt sejt at komme igennem, sagde Ruth Salling, som i går ved middagstid kørte gennem knudepunktet. - Det er kaotisk på den her tid af dagen. Men det bliver nok bedre. Vi må have tålmodighed med det hele, sagde Leif Petersen. Det med at holde lidt i kø er hverdagskost i mange større byer, men for folk i Hjørring er det lidt uvant. - Nogle folk fatter ikke, at de ikke bare kan køre ud i krydset, det kan godt være lidt farligt, sagde Jesper Dårbak. Politikerne har tidligere bedt folk være tålmodige og tage af sted i god tid.