Gabriels aktiekurs tordner i vejret

Børskursen på Gabriel-aktien er fordoblet siden årsskiftet

Gabriels aktiekurs er fordoblet i løbet af i år. Arkivfoto: Grete Dahl

Gabriels aktiekurs er fordoblet i løbet af i år. Arkivfoto: Grete Dahl

AALBORG:Møbeltekstilvirksomheden Gabriel Holding fortsatte mandag de positive takter på fondsbørsen efter en opjustering af forventningerne i slutningen af sidste uge.

Børskursen på den nordjyske aktie var mandag middag i løbet af dagen steget med omkring 10 procent.

Mandagens stigning kommer oven i en stigning i fredags på syv procent.

Og set i forhold til årsskiftet er børskursen på Gabriel-aktien fordoblet.

Gabriel opjusterede i fredags sine forventninger til årets omsætning til niveauet 390 millioner kroner og resultatet før skat til 43 millioner kroner.

Det svarer i forhold til det seneste regnskabsår til en vækst i omsætningen på 17 procent og en vækst i resultat før skat på 59 procent.

Årets tredje opjustering

Det er den tredje opjustering fra Gabriels side på fire måneder, og den skyldes et bedre salg i regnskabsårets sidste kvartal.

- Der er ikke så meget hokuspokus i det. Resultaterne er nogle klik bedre, end vi havde forventet. Omsætningen i juli og august har været højere end forventet, og resultaterne derfra ligger til den pæne side, sagde Gabriels administrerende direktør, Anders Hedegaard Petersen, fredag til Ritzau Finans.

Gabriel Holding er børsnoteret, men virksomheden er ejermæssigt set fuldstændig domineret af syv aktionærer, der i henhold til det offentlige ejerregister alle ejer mellem 10 og 15 procent af selskabets aktier.

Det vides ikke, om kursstigningen på Gabriel-aktierne skyldes, at disse aktionærer har købt yderligere op af selskabets aktier.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.