Udland

Gaddafi-støtter arresteret for bombeangreb

32 støtter af Libyens tidligere leder Gaddafi er blevet arresteret i forbindelse med søndagens bombeangreb.

Gaddafi-støtter arresteret for bombeangreb

Libyske myndigheder har arresteret 32 støtter af landets tidligere leder Muammar Gaddafi i forbindelse med bombeangrebene, der dræbte to i hovedstaden søndag.

De 32 er del af et organiseret netværk, siger Libyens Sikkerhedskomité, der har overvåget sikkerhedssituationen siden Gaddafis fald sidste år.

Bilbomberne dræbte to og sårede fire i Libyens hovedstad ved daggry søndag på den første dag af den muslimske Eid al-Fitr-fest.

Tripolis sikkerhedschef, oberst Mahmoud al-Sherif, siger, at bomberne blev udløst ved hjælp af en fjernbetjening, og at de ramte i nærheden af et militærakademi og det libyske indenrigsministerium.

Angrebene blev gennemført på den første dag af Eid-festen, som markerer afslutningen på den muslimske fastemåned, ramadanen.

- Den første bilbombe eksploderede klokken 06.00 i nærheden af Militærakademiet på Avenue Omar al-Mokhtar - en af hovedfærdselsårerne gennem Tripoli, der kortvarigt var lukket for trafik - og den anden i nærheden af Indenrigsministeriet.

En korrespondent for nyhedsbureauet AFP siger, at der straks blev opstillet kontrolposter på andre hovedgader i centrum af byen.

Da avenuen senere blev genåbnet for trafik, var det eneste tegn på eksplosionen noget knust glas på det svedne fortov. Resterne af det sprængte køretøj var fjernet.

Den anden bombe var skjult i en taxi, og den blev detoneret i en sidegade i nærheden af Indenrigsministeriet. Her var der ingen ofre.

Tidligere på måneden blev tre mænd, der var mistænkt for at forberede et bombeangreb, dræbt ved en politiaktion i nærheden af Tripoli. Det lykkedes mange af dem at flygte, oplyser myndighederne.

Ifølge Sherif er søndagens angreb gennemført af den samme sovende celle, fordi sprængstofferne og de benyttede metoder er de samme som ved et angreb i Tripoli 3. august, hvor en person blev såret.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.