Danmark

Gadefodbold forener Hellerup og Gellerup

Fodbold er løftestang for integrationen, når Danmark bliver vært for det første EM nogensinde i street soccer

Gadefodbold forener Hellerup og Gellerup

Danmark bliver næste sommer vært for det første officielle EM nogensinde i gadefodbold.

Med en støtte fra EU på en million kroner er det kulminationen på de seneste års konstant voksende succes for street soccer.

Unge fra otte europæiske lande dyster med base i Esbjerg om mesterskabet i street soccer med Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger (DGI) som tovholder.

Street soccer er blevet voldsomt populært i aldersgruppen af unge mænd mellem 13 og 25 år, som det ellers i årevis ikke er lykkedes at lokke ind i den etablerede fodboldverden.

Gadefodbolden er derfor med til at skabe et nyt idrætsmiljø i forhold til det allerede kendte i de etablerede idrætsklubber.

Dermed spiller gadefodbolden en særlig stor rolle i integrationen af især unge med en anden kulturel baggrund. De er i stort mindretal eller ikke-eksisterende i de mange andre klub- og foreningsidrætter, som danskerne ellers dyrker.

- Street fodbold er eksploderet de seneste år. Vi oplever nu en stigning på 20 procent til stævnerne hvert år, siger Frederik von Sperling, der er leder af projektet hos DGI og fortsætter:

- Gadefodbold er et af de få succesfulde multikulturelle fællesskaber i Danmark, hvor halvdelen er Thomas fra Hellerup, og den anden halvdel er Mohammed fra Gellerup.

I forbindelse med europamesterskabet bliver unge fra de otte deltagerlande uddannet inden for street-aktiviteter, og erfaringer skal bredes ud til hele verden.

Af de 50 unge frivillige, der involveres i projektet, kommer mindst halvdelen fra sociale boligområder eller ghettoer.

DGI træner de frivillige, som alle skal være med til at udvikle rammerne omkring EM og løse praktiske opgaver.

EM i street soccer afvikles i forbindelse med DGI’s landsstævne 4.-7. juli 2013.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Oversvømmelser efter dobbelt skybrud
Luk