Øster Brønderslev

Gadekær skal forskønne byen

Øster Brønderslevs torv fikses op

Vejen banes nu for at det omfattende projekt ved kirken kan gennemføres. Arkivfoto

Vejen banes nu for at det omfattende projekt ved kirken kan gennemføres. Arkivfoto

ØSTER BRØNDERSLEV: Torvet mellem Spar og kirken i Øster Brønderslev bliver snart en oase for byen. Brønderslev Kommunes teknik- og miljøudvalg har godkendt et lokalplanforslag, der nu kommer i høring.

- Planen giver mulighed for at skabe en bypark ved Øster Brønderslev Kirke, og dermed forskønnes bymiljøet i Øster Brønderslev, fortæller næstformand for teknik- og miljøudvalget, Hildo Rasmussen (S).

Der skabes rammer for stiforløb, opholdsmuligheder, grønne områder, aktiviteter, parkeringspladser og materialeplads til kirkegården. Med i planen er også 10 tæt-lave boliger i form at fem dobbelthuse syd for kirken. De bliver i én etage.

Der skal nu udarbejdes byggefelter, der tager højde for bedst muligt indkig og udsyn til og fra kirken.

Der eksisterer i dag en såkaldt Exner-fredning omkring kirken, men Brønderslev Kommune har efter møder med Aalborg Stift fundet en løsning, der kan vinde gehør.

Den plan, der er udarbejdet, bliver fredningen mere tidssvarende, og der sikres indsigt og udsyn til og fra Øster Brønderslev Kirke.

Der har været mange parter inddraget i projektet. Foruden samarbejdet med de kirkelige myndigheder, har der været dialog med Øster Brønderslev Borgerforening, ungdomsskolens ungdomsklub i Øster Brønderslev samt Danmarks Naturfredningsforening og Museerne i Brønderslev Kommune.

I lokalplanen sættes der rammer for bypark, stiforløb med mere.

Der lægges i planen op til, at der gives mulighed for en rekreativ anvendelse i byparken.

For teknik- og miljøudvalget er det vigtigt, at de lokale kræfter inddrages i projektet.

Hvis alt går efter planen, er det planen at gadekæret, som området kaldes, etableres allerede i år.

Midtbyen i Øster Brønderslev har længe været udset til at blive forskønnet. Brønderslev Kommune har afsat penge til projektet fra blandt anden den grønne fond, der administrerer vindmøllepengene.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.