Børnepasning

Gæld tynger børnehave

Frustration hos forældre i Snedsted, der personligt ikke har lod i dårlig økonomi

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

- Mange forældre er frustrerede. De føler, at der er mangel på voksne, og de kan ikke forstå, at der ikke kan komme en barselsvikar, siger Christina Haaning.

SNEDSTED:I Snedsted Børnehave er ansatte og forældre begyndt at mærke konsekvenserne af den stramme økonomiske styring af dagpasningsområdet.

Børnehaven er en af de mest gældstyngede i Thisted Kommune og har et minus fra tidligere år på 750.000 kroner. Det betyder blandt andet, at der ikke er ansat en barselsvikar på den stue, hvor Christina Haanings tre-årige søn, Sebastian, går.
- Vi synes ikke, det er vores skyld, at vi er dårligere stillet. Det er mange år siden, underskuddet i vores børnehave er skabt, og det bør ikke gå ud over vores børn, mener Christina Haaning, formand for forældrerådet i Snedsted Børnehave.

Endnu har politikerne i Thisted Byråd ikke afgjort, om gælden skal afdrages over nogle år eller slettes ved hjælp af regeringens kvalitetspulje til dagpasningsområdet.

Christina Haaning håber ligesom resten af forældrerådsformændene i distrikt syd, at politikerne vil vælge den solidariske løsning, sådan at 3,3 millioner kroner fra kvalitetspuljen bruges til at slette underskuddene, som næsten halvdelen af daginstitutionerne i Thisted Kommune er tynget af.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.