Gæld tynger børnehave

Frustration hos forældre i Snedsted, der personligt ikke har lod i dårlig økonomi

Christina Haaning er egentlig tryg ved at aflevere sin yngste søn, Sebastian i børnehave hver dag. Men hun fornemmer tydeligt, at de ansatte er hårdt spændt for. Foto: Diana Holm <i>diana.holm@nordjyske.dk</i>

Christina Haaning er egentlig tryg ved at aflevere sin yngste søn, Sebastian i børnehave hver dag. Men hun fornemmer tydeligt, at de ansatte er hårdt spændt for. Foto: Diana Holm diana.holm@nordjyske.dk

Galleri - Tryk og se alle billederne.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

SNEDSTED:I Snedsted Børnehave er ansatte og forældre begyndt at mærke konsekvenserne af den stramme økonomiske styring af dagpasningsområdet.

Børnehaven er en af de mest gældstyngede i Thisted Kommune og har et minus fra tidligere år på 750.000 kroner. Det betyder blandt andet, at der ikke er ansat en barselsvikar på den stue, hvor Christina Haanings tre-årige søn, Sebastian, går.
- Vi synes ikke, det er vores skyld, at vi er dårligere stillet. Det er mange år siden, underskuddet i vores børnehave er skabt, og det bør ikke gå ud over vores børn, mener Christina Haaning, formand for forældrerådet i Snedsted Børnehave.

Endnu har politikerne i Thisted Byråd ikke afgjort, om gælden skal afdrages over nogle år eller slettes ved hjælp af regeringens kvalitetspulje til dagpasningsområdet.

Christina Haaning håber ligesom resten af forældrerådsformændene i distrikt syd, at politikerne vil vælge den solidariske løsning, sådan at 3,3 millioner kroner fra kvalitetspuljen bruges til at slette underskuddene, som næsten halvdelen af daginstitutionerne i Thisted Kommune er tynget af.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Topchef stopper omgående på stor nordjysk virksomhed
Luk