EMNER

Gallamiddag for børn på Nørlund Slot en succes

55 pladser til tre retter gourmetmiddag i riddersalen til blot 100 kr. udsolgt på to dage.

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Veninderne Frederikke Birch (tv) og Linea Winkler fra Skørping nød festmåltidet i riddersalen på Nørlund Slot. Privatfoto

I løbet af blot to dage var samtlige billetter til en tre retters gourmetmiddag på Nørlund Slot til blot 100 kr. inklusiv drikkevarer totalt udsolgt. Køberne var børn og unge mellem 5 og 15 år fra store dele af Himmerland. For som noget helt særligt var der dømt adgang forbudt for voksne til gallamiddagen. Den bød på både blåmuslinger som forret, braiseret kalveskank som hovedret og apple compot som dessert. Bag det usædvanlige arrangement på flere udvalgte restauranter rundt i hele landet stod tv-kokken med mere Claus Meyer, og overskuddet går ubeskåret til etablering af en madskole for udsatte unge i La Paz i Bolivia. For alle råvarerne var doneret af lokale og landsdækkende leverandører. Restauratør på Nørlunds Gæstebud, Martain Knudsen, var aftenens vært, og han havde fået 10 af sine ansatte til at arbejde gratis som deres bidrag til arrangementet og madskolen i Bolivia. Han betegner selv arrangementet som yderst vellykket, selv om ikke alle af de unge spisende gæster spiste deres blåmuslinger op.