De kongelige

Galleri: 50-årig kronprins på besøg i Nordjylland

Vi har samlet et udpluk af arkivbillederne fra de mange gange, dagens fødselar har besøgt det nordjyske

42
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Kys til kronprinsessen på Oceanariet. Arkivfoto: Peter Broen

NORDJYLLAND:I dag, lørdag 26. maj 2018, fylder Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik 50 år. I København fejres det ved, at Livgarden på Amalienborg trækker i rød galla, og klokken 12 træder kronprinsparret, deres fire børn og Hendes Majestæt Dronning Margrethe ud på balkonen på Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg. I aften er dronningen vært ved et gallataffel på Christiansborg Slot med deltagelse af den kongelige familie samt gæster fra ind- og udland.

Her på www.nordjyske.dk har vi valgt at markere dagen ved at finde en stribe billeder frem fra arkivet fra nogle af de mange gange, kronprinsen har besøgt Nordjylland. Måske husker du selv nogle af besøgene?

Du kan også teste din viden om kronprinsen herunder

Test din viden om Kronprins Frederik

Her kan du teste din viden om landets kommende konge. Svarene står nederst:
1. Hvor blev kronprinsen født?
a: Rigshospitalet
b: Amalienborg Slot
c: Fredensborg Slot2. Kronprinsen har fire navne - hvilke?
a: Frederik Valdemar Henri Christian
b: Frederik André Henrik Christian
c: Frederik Alexander Henrik Christian3. Hvor tog kronprinsen studentereksamen?
a: Ordrup Gymnasium
b: Øregård Gymnasium
c: Gammel Hellerup Gymnasium4. Hvilken akademisk uddannelse har han?
a: Cand.scient.pol.
b: Cand.merc.
c: Cand.oecon.5. Kronprinsen har studeret ved et udenlandsk universitet. Hvilket?
a: Oxford
b: Yale
c: Harvard6. Ved studiet i udlandet var kronprinsen indskrevet under et andet navn. Hvilket?
a: Frederik Henriksen
b: Christian Frederiksen
c: Frederik Christiansen7. Hvor mødte kronprinsen Mary, der nu er kronprinsesse?
a: Ved VM i fodbold i Sydkorea i 2002
b: Ved OL i Sydney i 2000
c: På en ferie i Frankrig i 1998 8. Hvad hedder kronprinsens svigerfar?
a: John Donaldson
b: Peter Donaldson
c: Tom Donaldson9. Kronprinsen har gjort tjeneste i Frømandskorpset. Hvilket kælenavn - frømandsnavn - fik han i korpset?
a: Trofast
b: Pip
c: Pingo10. I 1988 var kronprinsen involveret i en alvorlig bilulykke ved Cayx i Frankrig sammen med sin bror og to kammerater. Hvad skete der med kronprinsen, da bilen kørte af vejen, slog en kolbøtte og blev totalskadet?
a: Han blev slynget ud af bilen, landede i en vandkant og brækkede et kraveben.
b: Han slap med overfladiske snitsår.
c: Han sad fastspændt i bilen med hovedet nedad og fik hjernerystelse.11. Hvilken bemærkelsesværdig sportspræstation stod kronprinsen for i sommeren 2013?
a: Han løb maraton i New York
b: Han gennemførte en ironman i København
c: Han cyklede Danmark rundt12. Hvor friede kronprinsen til Mary?
a: Under et besøg i Grønland
b: Under et besøg på Marys fødeø, Tasmanien
c: På en weekendtur til Rom13. Som 18-årig deltog kronprinsen i en længere ekspedition som hjælper for et filmhold, ledet af Søren Haslund-Christensen, der senere blev hofmarskal. Hvor foregik ekspeditionen?
a: Kenya og Tanzania
b: Bolivia og Peru
c: Mongoliet og Kina14. Hvor høj er kronprinsen?
a: 178 centimeter
b: 183 centimeter
c: 188 centimeter15. Kronprinsen har deltaget i VM i hvilken sportsgren?
a: Langrend
b: Ridning
c: SejlsportSvar: 1: a, 2: b, 3: b, 4: a, 5: c, 6: a, 7: b, 8: a, 9: c, 10: a, 11: b, 12: c, 13: c, 14: b, 15: c.Kilder: Kongehuset.dk, portrætbogen "Under bjælken" af Jens Andersen, Wikipedia
/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst