Frederikshavn

Galleri Åbenkunst klar med påskeudstilling

Der vises keramik og malerier i Galleriet på Bangsmindevej

Der vises blandt andet keramik af Meta Mortensen. Privatfoto

Der vises blandt andet keramik af Meta Mortensen. Privatfoto

FREDERIKSHAVN:Erna Iversen fra galleri Åbenkunst har igen i år sikret kvalitet i påskeudstillingen. Det er to dygtige kunstnere fra Århus Kunstakademi, der udstiller deres værker i det hyggelige galleri på Bangsmindevej 11.

Der vises keramik af Meta Mortensen fra Randers og malerier af billedkunstner Ann Kristoffersen fra Århus. Begge har adskillige udstillinger bag sig.

Meta Mortensen har en fortid som speciallæge i øre-næse-halssygdomme, men valgte i 2005 at opfylde sin drøm om at arbejde med ler. Meta er stadig søgende i forhold til lerets muligheder, men har dog udviklet sit eget særpræg i krukker og skåle.

Hun er inspireret af naturen - især vand, vind, is og sne, skyer og himmel, men også arkæologisk keramik fra Mellemamerika betyder meget.

- Teknikken sinterbegitninger, dens stoflige overflade betager mig, siger Meta Mortensen.

De fleste værker er modulerede.

Billedkunstner Ann Kristoffersen malede sit første billede i 2001. Hun er uddannet fra Århus Kunstakademi i 2011. Ann er inspireret af naturen og fotos der virker spændende, hun har altid sit kamera med sig hvor end hun færdes.

Malerierne tager udgangspunkt i fotos fra rejser. Eksempelvis efter at have vandret på Caminoen, Cubarejsen m.m. Hun er lige hjemkommet fra en rejse til Nicaragua. Ann maler mest med olie på lærred, både små og store værker kan ses på udstillingen. Hun er medlem af kunstgruppen Stiplet.

Der er fernisering skærtorsdag, den 28. marts, klokken 15.

Galleri Åbenkunst ligger 7 km. nord for Frederikshavn mod Skagen. Følg skiltningen ved hovedvejen. I år er der som noget nyt en lille Café.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.