EMNER

Gamle landbrugsmaskiner på Bratskov

Godt vejr trak mange til ugens levendegørelse

Han Herred Traktorlaug stod for dagens tema og snakkede med de besøgende om maskinerne. Foto: VisitJammerbugten

Han Herred Traktorlaug stod for dagens tema og snakkede med de besøgende om maskinerne. Foto: VisitJammerbugten

BROVST:Til torsdagens levendegørelse skinnede solen over herregården Bratskov i Brovst, og det fik rigtig mange feriegæster og lokale til at kigge forbi.

Dagens tema blev præsenteret af Han Herred Traktorlaug, som havde en stor udstilling med gamle landbrugsmaskiner og –redskaber.
Der var mange nysgerrige besøgende ved maskinerne, som livligt diskuterede, hvad redskaberne mon var blevet brugt til og ikke mindst, hvordan de skulle betjenes. Et par gæster bemærkede, at sådan nogle var Bonderøven begyndt at anvende igen.
De, som selv kunne mindes tiden, hvor det hele ikke var så teknologisk som i dag, snakkede også lystigt indbyrdes.
Han Herred Traktorlaug havde ud over egne udstillingsgenstande desuden et udvalg af redskaber med, som var udlånt af Mellem Mølle Landbrugsmuseum.
Håndværk og håndarbejde hører sig til ved en levendegørelse, og aktørerne udfører dette til UG. Indenfor sidder flere fingernemme damer, som blandt nørkler, væver og hækler, og mange var interesseret i at få tips og tricks med hjem.
Udenfor møder man blandt andre træskæreren, som viser nogle af sine unikke arbejder. Flere velkendte frimærker er på kreativ vis omsat til træarbejde, ligesom man også kan opleve andre træudskæringer.
Næste uges tema er Skovspillene.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.