Gamle mursten kan være en guldgrube

Der er både arbejdspladser i at genbruge mursten, og så er det godt for miljøet

Arkivfoto: Henrik Louis

Arkivfoto: Henrik Louis

NORDJYLLAND:Det er godt for miljøet, der er stor efterspørgsel, og der er arbejdspladser i dem. Gamle mursten skal have nyt liv.

Sammen med et fynsk firma vil affaldsselskabet AVV i Hjørring genbruge gamle mursten, i stedet for at de ender som vejfyld.

- Der er utrolig mange gamle mursten i Nordjylland. Derfor er det her oplagt, siger AVV-direktøren Steen Madsen til DR Nordjylland.

Han regner med, at det er noget, der kan brede sig til hele landsdelen.

- Efterspørgslen er stor. Der er store byggerier i København, og der er kæder, der gerne vil have dem ind som et specielt udtryk, siger Steen Madsen.

Job til folk

Politisk er der sagt god for modellen i et par nordjyske kommuner. På miljøfronten kan man, ifølge Steen Madsen, spare 1.000 ton CO2 årligt ved at genbruge mursten i Nordjylland.

Det er i samarbejde med den fynske virksomhed Gamle Mursten, der har en god forretning ved at genbruge mursten fra Sjælland og Fyn, at man nu starter op i Nordjylland.

At genbruge mursten kan give arbejde til folk, der måske ikke passer ind andre steder, fortæller Steen Madsen.

- Det kunne være en arbejdsplads, hvor der kan være plads til dem, der måske ikke passer ind på det private arbejdsmarked. Der kan vi måske give lidt plads og dermed integrere folk ind på arbejdsmarkedet. Vi kunne være første station på den rejse, siger direktøren.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.