Gamle Toyotaer skal have skiftet airbag

Toyota tilbagekalder gamle biler, der skal have skiftet airbag. Problemet er, at airbag'en måske er defekt.

Japanske Toyota hjemkalder 2,27 millioner biler, fordi en del af dem skal have skiftet airbag. Også nogle danske Toyota-ejere kan se frem til at få et brev fra værkstedet.

- Det er forholdsvis gamle biler, der skal have skiftet airbaggen. Bilerne blev tilbagekaldt for et år siden, hvor en del fik udskiftet airbaggen. Men nu viser det sig, at alle bilerne skal have ny airbag, hvis den ikke blev skiftet dengang, siger Anders Tystrup, pressechef hos Toyota Danmark.

- Vores umiddelbare indtryk er, at det kun er et fåtal af biler, der skal kaldes ind i Danmark. Det er biler, der er mellem ni og 13 år gamle, der skal have skiftet airbaggen for en sikkerheds skyld, siger Anders Tystrup til Ritzau.

Verdens største bilproducent tilbagekalder nu bilerne, der dækker over 20 forskellige modeller. Omkring 650.000 af dem kører ifølge nyhedsbureauet AFP rundt i Japan, mens de resterende 1,62 millioner er solgt i resten af verden.

Der er risiko for brand i de defekte airbags, advarer Toyota onsdag Japans transportministerium om. Men den japanske bilproducent oplyser ikke, hvor stor risikoen er.

Det er lidt mere end et år siden, at man fandt ud af, at der kunne være defekte airbags i de gamle biler. Dengang hjemkaldte fire japanske bilproducenter samlet 3,4 millioner biler på verdensplan.

Nu viser det sig, at underleverandørens oplysninger fra sidste år ikke var tilstrækkelige - og derfor skal alle de berørte biler have ny airbag.

Anders Tystrup skønnede for et år siden, at mellem 5000 til 7000 biler i Danmark skulle et smut forbi værkstedet. Men han ved ikke, hvor mange der mangler at få udskiftet airbaggen og derfor skal indkaldes denne gang.

De defekte airbags er leveret af selskabet Takata.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.