Fodbold

Gammel Ferguson-opskrift har vækket slumrende United

Ole Gunnar Solskjær genbruger med succes Alex Fergusons formel i Manchester United. Nu skal konceptet stå sin prøve i Champions League.

Ole Gunnar Solskjær kan se frem til en interessant måned. Ud over de to kampe mod Paris Saint-Germain skal Manchester United møde storklubberne Liverpool, Manchester City og Arsenal i den engelske Premier League.

Ole Gunnar Solskjær kan se frem til en interessant måned. Ud over de to kampe mod Paris Saint-Germain skal Manchester United møde storklubberne Liverpool, Manchester City og Arsenal i den engelske Premier League.

MANCHESTER:Optimismen og det gode humør er tilbage i Manchester United, og det kan den engelske fodboldklub takke en nordmand for.

Siden Ole Gunnar Solskjær i december overtog managerjobbet efter José Mourinho, har holdet været som forvandlet.

Efter 10 sejre i 11 kampe går United ikke længere ind til tirsdagens Champions League-møde med Paris Saint-Germain som underdog.

Opskriften på fremgangen er simpel: Man er under Solskjærs ledelse vendt tilbage til den offensive og målsøgende stil fra de succesrige år, da Alex Ferguson styrede klubben.

Solskjær spillede 11 år under Fergusons ledelse og lægger ikke skjul på, at det er her, han har hentet sin inspiration.

- Det handler om at tage initiativet og altid tro på sig selv. Hvis du spurgte andre managere, som har spillet imod Sir Alex' hold, ville de sige, at tempoet var nøglen, siger Solskjær til uefa.com.

I det nye, gamle koncept er spillere som Paul Pogba og Anthony Martial blomstret op, og stemningen i spillertruppen er helt anderledes end tidligere på sæsonen.

- Det var hårdt, og folk grinte ad os i begyndelsen af sæsonen, men det gør de helt sikkert ikke længere. Nu er alle nødt til at tage os alvorligt, siger stopperen Phil Jones ifølge Reuters.

- Der er optimisme og tro på, at vi får resultater, selv når vi ikke spiller godt. Der er en vilje til at spille fremad banen, påpeger han.

Den genfundne selvtillid skal tirsdag aften stå sin første prøve i international sammenhæng, når PSG kommer til Old Trafford i den første af to kampe i Champions Leagues ottendedelsfinale.

At PSG må undvære de skadede stjernespillere Neymar og Edinson Cavani, styrker kun Uniteds muligheder, og i Manchester længes man efter fortidens store europæiske bedrifter.

- De største oplevelser i min karriere har været Champions League-aftener, så når du når til dette tidspunkt i turneringen, og når projektørerne bliver tændt, er det kampe, du virkelig ser frem til, siger Solskjær.

Som spiller havde han en hovedrolle på en af de største aftener i klubbens historie, da United slog Bayern München i finalen i 1999.

Solskjær blev matchvinder dybt inde i overtiden, men det er trods alt for tidligt at drømme om en lignende triumf som manager.

- Jeg tænker slet ikke så langt frem. Lige nu spekulerer jeg kun på, hvordan vi kan gå videre til næste runde ved at slå Paris Saint-Germain, siger den 45-årige nordmand.

Han er foreløbig ansat i jobbet sæsonen ud, men den overvældende start har utvivlsomt styrket hans mulighed for at score en længere aftale.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst