Gammel fiskekutter skal op fra fjordbund

Det haster med at få sunket kutter hævet i Løgstør

Den gamle fiskekutter på fjorden er et tilløbsstykke i Løgstør i disse dage. Foto: Limfjordsmuseet

Den gamle fiskekutter på fjorden er et tilløbsstykke i Løgstør i disse dage. Foto: Limfjordsmuseet

LØGSTØR:Onsdag bliver en tidligere fiskekutter, der i weekenden sank ved Kongekajen i Løgstør, hævet. Det har indehaveren af fartøjet, Jørgen Hansen, Vojens, lovet Vesthimmerlands Kommune efter kommunens tekniske afdeling i går var i kontakt med den uheldige indehaver af båden.

Båden ligger på fjordbunden helt inde ved kajen.

Jørgen Hansen var i forrige uge med fartøjet på vej til Haderslev, da han fik motorproblemer ud for Løgstør.

Derfor lagde han til kaj i Løgstør for at få det repareret.

Men den voldsomme blæst fra syd torsdag fik den gamle fiskekutter til at tage vand ind - og søndag morgen stod båden på fjordbunden ud for Kongekajen.

Det blev et større tilløbsstykke, hvor løgstørianere valfartede til Kongekajen.

Havnefoged Ib Johansen hælder til den teori, at det er den hårde blæst, der har fået båden til at springe læk, men endnu har der ikke været dykkere nede for at kigge nærmere på skaderne. Så det er altså kun en teori, understreger han.

- Det kan selvfølgelig også være en slange, der er blevet beskadiget, men den hårde blæst betød virkelig, at båden blev banket hårdt igennem. Så jeg tror nok mest på, at der er blevet banket hul. Fortøjningerne sprang, og selvom der kom nye fortøjninger på, så røg fartøjet ind mod kajen mange gange, siger Ib Johansen.

Carsten Agesen fra kommunens tekniske afdeling var mandag i kontakt med den uheldige bådejer fra Vojens, og her fik han lovning på, at båden bliver hævet onsdag.

- Det vi frygter mest er selvfølgelig olieudslip, så derfor har beredskabet lagt flydespærringer rundt om båden. Men også placeringen på fjordbunden ud for Kongekajen tæt ved sejlrenden gør, at fartøjet skal fjernes hurtigt, siger Carsten Agesen.

Planen er onsdag, at en kran skal forsøge at løfte skibet, og at lænse-pumper derefter skal sørge for at få skibet tømt for fjordvand, så det kan komme på land, blive undersøgt nærmere og repareret.

Det har ikke været muligt at træffe ejeren, Jørgen Hansen, for en kommentar.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.