Gammel guldsmed sendte røver på flugt

En mere end 90 år gammel mand satte sig til modværge over for en 25-årig gerningsmand i en guldsmedebutik.

Gammel guldsmed sendte røver på flugt

Selvom man er godt oppe i årene - og har fejret sin 90-års fødselsdag - er man ikke nødvendigvis et let bytte for samfundets kriminelle elementer.

Det måtte en ung og langfingret tyveknægt sande, da han mandag eftermiddag forsøgte at stikke af med et par ringe fra en guldsmed på Frederiksberg midt i åbningstiden.

Men den ældre mand bag disken havde ikke i sinde at lade tyveknægten - som var mindst 65 år yngre end ham selv - slippe ubesværet væk med smykkerne, som gerningsmanden hverken havde købt eller betalt.

- Forretningsindehaveren, som er over 90 år gammel, satte sig til modværge og fik faktisk vristet nogle af kosterne fra gerningsmanden, som løb fra stedet, fortæller den centrale efterforskningsleder i Københavns Politi, John Dyrberg.

- Så det er absolut en frisk ældre herre, som vi har med at gøre her, tilføjer han.

Gerningsmanden beskrives som cirka 25 år gammel, 165-170 centimeter høj og kraftig til fedladen af bygning. Han var ikke bevæbnet.

Manden har kortklippet, sort hår og taler dansk uden accent. I guldsmedeforretningen var han iført en grå jakke og løse, sandfarvede sommerbukser.

Den ældre forretningsindehaver slap med overfladiske skrammer ved episoden.

Gerningsmanden fik en enkelt ring med sig fra guldsmeden.

/ritzau/