Brønderslev

Gammel lade som kulturcenter

Gammel lade på Voergaard Slot nyt kulturcenter

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Privatfoto

VOER:Voergaards gamle ladebygning er renoveret, så den kan anvendes til kulturaktiviteter til glæde for Voergaard Slot og hele lokalområdet.

Projektet er gennemført med støtte fra Realdanias kampagne Fremtidens Herregård.

Første store arrangement i den renoverede bygning er julemarkedet "Jul på Voergaard Slot", som gennemføres fredag, lørdag og søndag.

- Voergaard Slots gamle ladebygning, opført i 1943, har i nogle år ikke været i brug landbrugsmæssigt. Bygningen er lavet med en særegen trækonstruktion, som var byggestilen dengang, og Voergaards bestyrelse fandt, at ladebygningen bør bevares og anvendes til kulturelle formål, fortæller godsforvalter, advokat Hans Jørgen Kaptain.

Voergaard Slot søgte derfor Realdanias kampagne Fremtidens Herregård om tilskud til en renovering af ladebygningen, så den kan anvendes til kulturelle aktiviteter til glæde for Voergaard Slot og for hele området omkring Voergaard Slot.

Fremtidens Herregård støtter projekter, der genanvender herregårdenes bygningsarv og bidrager til mere lokal livskvalitet, og i 2013 bevilgede kampagnen en støtte, der kunne dække ca. 60 procent af den investering, der skulle foretages.

- Arbejdet blev straks igangsat og er nu tilendebragt. Ombygningen har bestået i at taget er udskiftet, og der er foretaget isolering både af tag og gulv. Der er lavet gulvvarmeanlæg i hele bygningen, der er på knap 1000 kvadratmeter.

- Realdania og Voergaards bestyrelse har lagt megen vægt på at bevare laden i den byggestil den var. Selv om der nu er isat store termoruder i portåbningen, fremtræder bygningen udadtil, som den var, idet der foran termoruderne er mørkegrønne porte, som de altid har været, tilføjer Hans Jørgen Kaptain.

Renoveringsarbejdet er udført med Præstbro Tømrer- & Snedkerforretning ved Per Smith som Voergaards hovedentreprenør og med underentrepriser leveret af J.E. Byg, Flauenskjold, Søren Jensens Eftf., Sæby, og Voerså VVS & Kloak ApS. Der er etableret et nyt halmfyringsanlæg fra Kaas Staalbyg A/S, således at anlægget har kapacitet til at varmeforsyne Voergaard Slot, ladebygningen og de øvrige bygninger i området.

Bestyrelsesformand advokat Hans Jørgen Kaptain udtaler:

- Voergaard Slot er taknemmelige for den støtte Realdania har ydet og det flotte håndværk, der er præsteret, og som nu medfører, at vi har en moderne bygning bevaret i gammel stil, som kan anvendes til kulturelle aktiviteter. Disse aktiviteter skulle meget gerne være med til at trække besøgende til Voergaard Slots museumsvirksomhed. Så stor tak til Realdania og stor tak til de medvirkende håndværkere.

Hans Jørgen Kaptain oplyser, at det første store arrangement i den nye ladebygning er Jul på Voergaard Slot, der gennemføres fra fredag 2. december til søndag 4. december 2016.

Ladebygningen er helt fyldt op med boder, og der rejses ved siden af ladebygningen et stort telt, hvor der også vil være boder. Selve slottet bliver pyntet af kongelig hofleverandør Bjarne Als, Bering House Of Flowers ApS.

- Så der bliver virkelig noget af se på ved åbningen. Den renoverede ladebygning genindvies i forbindelse med julemarkedet fredag 2. december ´klokken 12, hvor borgmester Mikael Klitgaard, Brønderslev Kommune, klipper snoren til laden og til jul på Voergaard Slot.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.