Gammel stuelampe røg til Amerika

Falsbjerg Genbrug er en forrygende god forretning, der hvert år genererer et overskud på knap 200.000 kroner til Kirkens Korshær.

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Kasper Bruun har boet i Østerild de seneste fem år. Nu skal han flytte til Thisted sammen med sin kæreste, Christina. Så parret har kigget på møbler i genbrugsbutikken på Falsbjerg.

- Har I også en dyne? Kasper Bruun og hans kæreste kommer lidt småfjantende tilbage til damerne i Falsbjerg Genbrug, kun et par minutter efter at de har købt en sovesofa og aftalt, til hvilken adresse den skal bringes ud senere. Kasper Bruun er "smidt ud hjemmefra" og skal flytte til Thisted sammen med sin kæreste, Christina Hansen. Sovesofaen koster 350 kroner og dynen 40 kroner. - Vi har ikke råd til det nyeste, siger Kasper Bruun. Hos Falsbjerg Genbrug kan unge såvel som ældre købe alt, hvad der skal bruges til indretning af en bolig. Derfor har forretningen heller ikke sjældent haft besøg af gæstearbejdere i Thy - fra lande som Litauen og Polen. Eller fra nogen i "lejren" i Frøstrup - en halv snes km fra Falsbjerg. - Én var så glad. Han købte alt til indretning af et hus for 2000 kroner, fortæller Ulla Østergaard. Hver torsdag er det Ulla Østergaard og veninden Elly Pedersen, der passer genbrugsbutikken, der har til huse i det tidligere Falsbjerg Forsamlingshus. De kan berette om en stor kundekreds. - Vi har også solgt til Amerika, lyder det stolt fra Ulla Østergaard. - Jeg havde taget min gamle stuelampe med herhen. Den røg søreme til Amerika. Læs hele artiklen i Thisted Dagblad fredag