Gangbro er igen farbar

Kommunen opsætter varslingssystem for at hindre nye skader på udsat bro

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

AALBORG:Den udsatte gangbro over Humlebakken er atter farbar for blandt andre de mange børn, som benytter vejen til og fra Filstedvejens Skole i Vejgaard.

Tirsdag aften blev det nye brofag løftet på plads på broen, der senest blev ødelagt mandag 23. marts, da en lastbil med løftet kran endnu en gang bragede ind i broen, som derfor måtte lukkes.

Onsdag blev der så monteret trappe og rækværk på broen, men dermed slipper Aalborg Kommunes afdeling for trafik og veje ikke opgaven.

Gangbroen har nemlig været udsat for tre påkørsler inden for de senere år.

To modeller er i spil

Derfor vil kommunen nu opsætte et varslingssystem, som i god tid skal fortælle lastbilerne, at de er for høje til at køre under broen, når de kommer kørende fra Vejgaard ad Hadsundvej mod øst, oplyser afdelingsleder Henrik Jess Jensen.

- Derfor arbejder vi på at få sat en galge op lige efter buslommen, forklarer han.

To modeller er i spil. Den ene er en sensor, som udløser blink til chaufføren, mens den anden er en plade, der fysisk giver et ordentlig smæld, hvis lastbilen rammer den.

- Ved uheldene er der jo tale om, at chaufførerne har været uopmærksomme på for eksempel, at kranen på lastbilen er for højt oppe. Derfor kan pladen være et mere effektiv middel end et blink, forklarer Henrik Jess Jensen.

Han forventer, at varslingssystemet er på plads inden sommerferien.

I øvrigt er der masser af luft for passage under broen. Den har et frirum på 5,2 meter, og det normale krav er et frirum på 4,8 meter.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.