Garagebarns-familie kræver erstatning af politiet

En over et år lang sigtelse for vanrøgt var både krænkende og forårsagede traumer, lyder det fra familien

Arkivfoto

Arkivfoto

HELSINGØR:Forældrene til det såkaldte garagebarn - en nu femårig dreng, der blev fundet i en garage i Helsingør for omkring et år siden - vil have erstatning for krænkelser og traumer i forbindelse med mere end et års uretmæssig sigtelse for vanrøgt, skriver Helsingør Dagblad.

Flere retsopgør mod både politi og kommune venter, siger advokaten for barnets mor, Lisbeth Eliasen.

Sagen fik voldsom omtale i medierne, da betjente i august sidste år fandt den lille dreng i en garage på familiens bopæl. Forældrene havde i forvejen fået fjernet seks børn, da politifolkene i garagen fandt det syvende barn.

I den forbindelse blev begge forældre sigtet for vanrøgt af den nu femårige dreng.

Psykiske traumer

Ifølge Helsingør Dagblad vil Lisbeth Eliasen blandt andet kræve erstatning af politiet for de psykiske traumer og krænkelser, den mere end et år lange og nu droppede sigtelse har kastet af sig.

Hun vil også kræve erstatning for de ødelæggelser og beslaglæggelser, som politiet foretog under ransagningerne i hjemmet på Skovgårdsvej i Helsingør.

Lisbeth Eliasen ruster sig også til flere opgør med de sociale myndigheder, som har tvangsfjernet deres syv børn gennem årene, siger hendes advokat.

Hun mener nemlig, at der er begået flere ulovligheder i den forbindelse, og advokaten bakker hende op.

Tiltalt for overvågning

Forældrene er stadig tiltalt i en sag om ulovlig overvågning. Men Lisbeth Eliasen mener ifølge advokaten, at den ulovlige overvågning med kameraer, som var rettet mod naboer på Skovgårdsvej i Helsingør, ikke blot var lovlig, men ligefrem samfundsgavnlig.

Skat undersøger samtidig familiens økonomiske anliggender i forbindelse med, at der blev beslaglagt et større kontantbeløb under ransagningen af hjemmet for mere end et år siden.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.