Garder-jubilæum

Gardere genopfriskede minder fra 1960

Preben Stiller (stående) hilser på Kaj Christiansen, Ole Kyed og Ellen Christiansen. Foto: Kurt Bering
Brønderslev 1. september 2015 13:53

BRØNDERSLEV: - Juleaften kom Kong Frederik altid med en kasse øl. Han var en herlig konge. Der var masser af minder, der blev genoplivet, da 16 gardere, der i 1960 smed uniformen, mødtes i Brønderslev.

Det var tidligere slagtermester Preben Stiller, Brønderslev, der var vært for selskabet, og denne gang var ægtefæller med.

Garderne, der tilhørte 1. kompagni, var de højeste - fra ca. 188 centimeter til 2 meter. De to andre kompagnier var mindre.

De jubilerende gardere mindes tiden på Amalienborg, hvor de passede på Dronning Ingrid og de tre prinsesser, hvor Dronning Margrethe var jævnaldrende med garderne.

- Vi var 16 måneder ved garden, og vi var en del af perioden i Sandholmlejren, fortæller Preben Stiller. Vi har holdt en del jubilæer, men vi har besluttet at mødes hvert femte år, nu hvor vi er kommet op i alderen.

Der var middag torsdag på Hotel Phønix, hvor der også var en gåtur. Fredag var der tur til Store Vildmose, Fosdalen, Svinkløv og Bulbjerg, hvor det spændende fuglefjeld blev taget i øjesyn.

Lørdag gik turen til blandt andet Nr. Lyngby og Rubjerg. Deltagerne kunne konstatere, at der er sket en del, siden de for otte år siden sidst var i Rubjerg. Lørdagen sluttede på Vildmoseporten.

Det var Dorte Stiller, der havde tilrettelagt turene.

Deltagerne kom fra hele Danmark, og nogle havde tilbagelagt omkring 400 kilometer, for at komme til Brønderslev for at gense de tidligere kammerater ved garden.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...